05 mars 2018

7 herlige salater - en for hver ukedag! (Cecilie fra Godtnoe.no)

Fikk en forespørsel fra Cecilie fra Godtnoe.no
-om hun kunne få skrive ett innlegg på bloggen min. 
Jeg har ikke hatt noen -eller vært gjesteblogger tidligere, men det er moro å prøve noe nytt.
Veldig hyggelig at noen ønsker å få ett innlegg i bloggen min !

Cecilie er tydeligvis ganske så sunn, så her kommer hennes innlegg om :

Fattoush fra Godtnoe.no

7  herlige salater  - en for hver ukedag!

I løpet av de senere år har vi gått mer og mer bort fra å kun servere kokte poteter, brun saus og gjennomkokte grønnsaker til middagene- Det er jeg personlig veldig glad for – andre sverger nok fortsatt til det. En frisk salat med ingredienser som er tilpaset hovedretten, eller en fyldig salat til lunsj, gir en næringsrik boost .. sammen med en god samvitighet. Salat – noen salater – kan gjerne serveres sammen med brun saus.

Les videre og få inspirasjon til gode og varierte salater som er gode alternativer som tilbehør til middagen eller som en frisk lunsj.

Fattoush

Fattoush er en herlig libanesisk bondesalat. Salaten er laget med friske grønnsaker, en spenstig og sterk dressing og herlige kruttonger laget av flatt- eller pitabrød.

Cæsarsalat

Cæsarsalat er en herlig måltidssalat, eller den kan være om den serveres med kylling. I denne oppskriften serverer vi med kylling og ser den derfor som en måltidssalat. En herlig salat med en frisk dressing, parmesan og kruttonger.

Coleslaw

Coleslaw er en kålsalat som er ansett som et klassisk amerikansk grilltilbehør. Salaten har trass i dette, lang tradisjon da det sies at selv de gamle romerne spiste dette. Coleslaw er rask å blande sammen, men blir bedre jo lengre den får stå og trekke seg.

Agurksalat

Agurksalat er rett og slett en salat laget av agurk. Agurksalat består av få ingredienser og er utrolig rask å lage. Den trenger bare å trekke. Dersom du har bedre tid får du også oppskriften på en skikkelig gammeldags luksusvariant som helst skal trekke i et par timer.

Bulgursalat

Bulgursalat kan serveres som tilbehør istedet for kokt bulgur, ris eller andre korn produkter. Denne salaten metter godt, og kan gjerne serveres som lunsj istedet for de kjedelige brødskivene. I tillegg til bulgur inneholder salaten forfriskende og saftige tomater, sødme fra tørkede aprikoser, og knas fra vårløk og fennikel. Dressingen gir et snev av syrlighet. Klikk deg inn her for oppskriften.

Avokadosalat

Avokadosalat er et herlig og frisk salat med den fyldige og fete frukten, avokado. Oppskriften her gir en herlig søt og frisk dressing. Salaten er et herlig tilbehør til både fisk og kjøtt.

Blomkålsalat

Blomkålsalat med bacon blandet med en herlig hjemmelaget, kremlig majonesdressing smaker herlig. Her bruker vi hele blomkålen med båte bukettene og stokken. Du får litt knas i salaten fra fersk vårløk, syrlighet fra epler blandet med salt og knasende sprøhet fra stekt bacon.

Innlegget er skrevet av Cecilie fra Godtnoe.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF
Print Friendly and PDF