}); Edels Mat & Vin: Morsans eggelikør ♫♥♫♫ Google+

tirsdag 27. mars 2018

Morsans eggelikør ♫♥♫♫


Ikke min mor altså, men Christer Berens sin 
Den har han laget på det norske radiokanalen P4, hver påske i 'gud vet' hvor mange år nå.
Stort sett, hver fredag morgen er han å høre på P4 hvor han disker opp med de lekreste retter.
Christer Berens er vel norges mest populære svenske, i hvert fall for oss som er glad i mat og vin ♫

Denne påsken ble det eggelikør på Hedmarken også !
Drikk & Nyt ♫


Morsans eggelikør
  • 4 eggeplommer
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker 
  • 1 1/2 dl kokt kald melk
  • 2 dl konjakk
Sånn gjør du:
  1. Kok først opp melken, da den skal være avkjølt.
  2. Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.
  3. Tilsett resten av ingrediensene. 
  4. Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt å ikke fylle flasken helt full, i tilfelle eggelikøren fryser slik at den har plass til å ekspandere.
  5. Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge fryseren i lang tid. 
  6. La den stå fremme i 10-15 minutter før servering.
Tips:
Bruk gjerne eggelikøren i en frisk og syrlig drink - SNOWBALL ♫

Når du sitter igjen med 4 eggehviter kan du lage søte, gode pikekyss !
Oppskrift her.

Ingredienser ♫
Kok først opp melken og skill eggene ♫
Visp sukker og eggeplommer til eggedosis ♫
Hell blandingen over på en flaske ♫
Klar til servering ♫ Etter to timer i fryseren ♫
Likør o'clock ♫♫


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar