Google+

tirsdag 27. mars 2018

STORHAMAR HOCKEYKYSS 🏆💙💛


Pikekyss er små søte marengs laget av eggehvite og sukker !
De er sprø utenpå, litt seige inni og smaker smaskens søtt og sprøtt !!

Hockeykyss lages selvfølgelig av masse hockeypulver. 
Hockeypulver er lakrispulver, som er pakket inn i en liten plastboks. Ser litt ut som en snusboks !

Nå bor jeg rett utenfor Hamar. Her i distriktet -og laaaangt utenfor bygrensen, kommunen, fylkeskommunen og i hele Norges land, mener mange at Storhamar Hockey er Norges beste ishockeylag. Mulig Lillehammer ikke er helt enige i det. Hedmark og Oppland blir fra 2020 slått sammen til en fylkeskommune - Innlandet !! Men, sant skal sies, Innlandet får to gode hockey lag altså !!

Storhamar vant serien nå i 1018 -og skal spille Norgesfinale mot erkefienden Lillehammer i april.
Nå som de også har fått sine egne, små søte Hockeypulverkyss regner jeg med at de tar -
BØTTA hjem til Hamar 🏆

STORHAMAR HOCKEYKYSS 💙💛
  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 3 pakker Hockeypulver a 12 gram
  • 20 g blå konditorfarge
  • 20 g gul konditorfarge

Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
  2. Del eggehvite og eggeplommer. 
  3. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. 
  4. Tilsett sukker og hockeypulver vekselvis, litt og litt om gangen.
  5. Del blandingen i to og rør forsiktig inn gul og blå konditorfarge i hver sin marengs. Bruk en slikkepott og bland fargen forsiktig inn i marengsen. Du trenger ganske mye, jeg brukte to tuber a 10 g av hver farge. 
  6. Dekk to stekeplater med bakepapir. 
  7. Hell blandingene i to sprøyteposer - en gul og en blå, og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
  8. Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
  9. Stek marengsen i 2 timer. La de tørke ferdig i stekeovn med ovnsdøren oppe.
  10. Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Stivpisket eggehvite 💙
Blå og gul marengs 💙
Legg margens i en sprøytepose 💙
Klare til steking 💙
Stekes i 2 timer 💙
Klare til servering 💙
Herlige marengs med god smak av lakris 💙
Oppbevares tørt i romtemperatur 💙

Av eggeplommene kan du lage Morsans eggelikør  💙
Crister Berens er fra Sverige - så det er en gul/blå tråd her altså !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...