}); Edels Mat & Vin: Tacokake ♫ Google+

søndag 4. mars 2018

Tacokake ♫


Norges nye nasjonalrett - TACO, har nesten hver fredag i over 20 år stått på bordet i mange norske hjem. Første gang vi nordboere kastet oss over taco, spiste vi den som regel med tacoskjell og kjøttdeig. Etterhvert begynte vi å spise taco med tortilla og byttet ut kjøttdeig med kylling, biff og fisk. I følge Opplysningkontoret for frukt og grønt selges det 14,4 millioner enheter av meksikansk skjell og lefser/lomper i Norge i året. Og ut fra tall på omsetning i butikk, antas det at vi hvert år spiser i overkant av 14 128 000 taco-, tortilla- og fajitamiddager i Norge ♫

På bloggen min finnes det mange utgaver av taco, med reker, fisk, kylling, pai, suppe, gratenger og i dag blir det altså tacokake. 
Alt er laget fra bunnen av, tortilla, tacokrydder, tacosaus og guacamole 🍅

Server tacokaken med salat, resten av ostesausen og hjemmelaget guacamole, som du finner oppskrift på her.
Spis & Nyt ♫


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 400 karbonadedeig eller kjøttdeig
  • Stekesmør
  • 2-4 ss tacokrydder *
  • 1/2-1 rød paprika
  • 100 g revet ost
  • 8 stk tortilla *
  • Tacosaus *
  • Ostesaus *
Sånn gjør du:
  1. Lag først tortilla, hvis du vil lage dem fra bunnen av.
  2. Lag tacosaus, ostesaus og tacokrydder eller bruk krydder fra pose.
  3. Stek kjøttdeigen med litt stekesmør i en stekepanne.
  4. Tilsett tacokrydder etter smak og behag, noen vil ha masse krydder, mens andre foretrekker en litt mildere smak.
  5. Tilsett tacosausen og bland alt godt sammen.
  6. Skjær paprika i tynne stimler.
  7. Legg bakepapir på en stekeplate og sett på en springform, som har ca. samme størrelse som tortilla lefsene.
  8. Legg en tortilla i bunn og legg på 1/4 av kjøttblandingen.
  9. Legg på en tortilla og legg på ett tynt lag med ostesaus og litt paprika i strimler.
  10. Tortilla, kjøttblanding, tortilla, ostesaus og paprika, tortilla... fortsett lagvis. (du skal ha 4 tortilla med kjøtt og 4 med ostesaus) 
  11. Avslutt med en tortilla som du dekker med litt ostesaus og dryss over revet ost.
  12. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.
Tortilla
Finner du oppskrift på her. 

Lavkarbo tortilla finner du her.


Tacokrydder 
Finner du oppskrift på her, hvis du vil lage tacokrydder selv.

Tacosaus:
  • 400 g hermetisk hakket tomat
  • 2 ss tomatpure
  • 1/2-1 paprika i små terninger
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts sukker eller søtningsmiddel
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele og la sausen småkoke i 20 minutter.

Ostesaus:
  • 1 beger lettrømme
  • 200 g Philadelphia kremost
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen rømme og kremost.
  2. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Det blir en god del igjen, som kan brukes som dressing ved servering.
Lettrømme kan erstattes med seterrømme, hvis du ønsker det.

Tacokrydder og tortilla ♫
Ingredienser til tacosaus ♫
Skjær paprika i terninger ♫
Steker karbonadedeig ♫
Rør sammen ostesausen ♫
Skjær paprika i tynne strimler ♫
Montering av kaken ♫
Ostesaus og paprika ♫
Kjøttblanding ♫
Klar til steking ♫
Stekes ved 200 grader i 20-25 minutter ♫
Lager guacamole, mens kaken steker ♫
Ferdig stekt ♫
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫
Smaker smaskens ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar