Google+

lørdag 3. mars 2018

POTETGRATENG ♥ஜ


Nydelig potetgrateng som passer ypperlig til de fleste middagsretter -
Oksekjøtt, svinekjøtt, lam, kylling og fisk !
Du lager ganske enkelt potetstappe, som du heller over i en ildfast form, drysser over med ost
- og steker i stekeovn 

Potetgrateng til 4 porsjoner:
  • 700 g skrelte poteter
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 100 g revet ost
Sånn gjør du:
  1. Kok potetene møre i en kjele med usaltet vann. 
  2. Sil av vannet og damp potetene tørre. 
  3. Mos potetene og rør inn smør og melk.
  4. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
  5. Ha potetmosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
  6. Stekes i stekeovn på 220°C i 20-25 minutter eller til osten er gyllen.
Kokte poteter moses og tilsettes smør, melk, salt og pepper
Klar til steking (sammen med ovnsbakte grønnsaker) 
Servert med svinekam, grønnsaker og saus  Oppskrift her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar