Google+

onsdag 28. mars 2018

Sorbet av sitron og blodappelsin fra 1970'erne ♫♥♫♫


Moderne mormor mad 🍎🍋65 Retroretter fra 1950, 1960, 1970, 1980'erne 😊
Dansk kokebok i gave fra bror og svigerinne, bosatt i Danmark.

Irma (Coop) rykkede i 70'erne. Butikskæden sørgede for vin til folket samt for allverdens sydlandske specialiteter, deriblandt den frækkeste italienske dessert af frosne citroner og appelsiner, der var udhulede og fylt til randen med sorbet. 
Husker du ?

Det må være den perfekte påskedessert. 
Denne desserten passer ypperlig etter kraftige middager, som lam og ribbe.
I oppskriften står det blodappelsiner. Noe har skjedd siden 1970, for nå heter det røde appelsiner.

Herlig frisk, kald, søt og syrlig 


Du trenger til 4 stk:
  • 6 blodappelsiner/røde appelsiner
  • 1 sitron
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 eggehvite
  • Hvit sjokolade

Sånn gjør du:
  1. Vask appelsiner og sitron !
  2. Skjær toppen av fire røde appelsiner.
  3. Ta forsiktig ut alt fruktkjøttet og pass på at du ikke søler ut saften.
  4. Press saften ut av fruktkjøttet gjennom en sil over en kjele.
  5. Pakk de tomme appelsinskallene og lokkene inn i plastfolie og legg dem i fryseren.
  6. Riv det ytterste skallet av de to øvrige appelsinene og på en sitron. 
  7. Press saften av sitronen.
  8. Legg appelsinskall, sitronskall og saften av sitronen over i kjelen.
  9. Tilsett sukker og vann i kjelen, kok opp og la det koke i ca. 8 minutter.
  10. Avkjøl laken.
  11. Hell laken i en bolle, som kan fryses. 
  12. Sett bollen i fryseren, rør litt i den av og til.
  13. Etter 3 timer tar du sorbeten ut av fryseren.
  14. Stivpisk eggehviten.
  15. Rør godt i sorbeten før du forsiktig blander inn eggehviten. 
  16. Fordel massen i de tomme appelsinene.
  17. Sett på lokket og pakk dem godt inn i plastfolie.
  18. La de fryse i minst 2 timer, gjerne lenger før servering.
  19. Ta dem ut av fryseren ca. 15 minutter før servering.
  20. Dryss over hakket hvit sjokolade ved servering.
  21. Spis & Nyt !
Tips:
Har du en iskremmaskin kan du lage sorbet i den. 
Vend stivpisket eggehvite inn helt til slutt og fordel sorbeten i tomme appelsiner.

Mormor mad

Ta ut appelsinkjøttet og sil saften
Pakk appelsinskallene inn i plast og legg dem i fryseren 
Tilsett appelsinskall, sitronskall og sitronsaft 
Tilsett vann og sukker, la det koke i 8 minutter 
Vend inn en stivpisket eggehvite når sorbeten har stått 3 timer i fryseren
Fyll de tomme appelsinene med sorbet ♥ 
Klar til servering ♫♥♫♫

Sorbet af citron og blodappelsin ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar