Google+

fredag 30. mars 2018

Grillet kamskjell, reker, asparges og tomater 🍅 Servert med ponzusaus og frisk mango 🌿

OBS: Inneholder produktplassering i samarbeid med Acreto

Breville har skapt den perfekte bordgrillen til innendørs bruk, til balkongen og båten. 
Grillen har avtagbare grillplater med innebygde varmeslanger, som gir et perfekt resultat. Platene har DuraCeramic belegg, som styrer varmen raskere og mer effektivt enn vanlige grillplater uten belegg. Den er PTFE* og PFOA*-fri og er både ripebestandig og enkel å rengjøre. Grillplaten har trinnløs høydejustering og kan brettes ut til 180 °, som gir en dobbel grillflate.
Les mer om bordgrillen her.

Skalldyr er godt, raskt og enkelt å tilberede på grill.
Ekstra enkelt blir det på denne praktiske bordgrillen da retten klarer seg fint med en liten grillplate og det er en fordel at grillelementet et tett, så ikke de små skalldyrene faller gjennom risten.
Her kan du steke skalldyr og grønnsaker raskt og enkelt, men du kan selvfølgelig bruke en "vanlig grill" til denne oppskriften også.

Retten kan serveres som forrett eller som ett lett og enkelt måltid, til lunch eller middag.


Ferske skalldyr er jo best, men fryste fungerer også helt greit.
La reker, jeg brukte rå Vannameireker fra Sør-Vitenam og kamskjell tine i kjøleskapet i ett døgn, tørk godt av dem på tørkepapir eller i ett rent kjøkkenhåndkle.

Årets hvite bag-in-Box Påskevin :
Concha y Toro Chardonnay ♫ kan du lese mer om her.


Du trenger:
  • Kamskjell
  • Store reker
  • Asparges
  • Tomater
  • Ruccola
  • Mango
  • Ponzusaus *
  • Godt brød
Sånn gjør du:
  1. Lag først ponzusaus i god til før servering, da den skal serveres kald.
  2. Pensle grillplaten til grønnsakene med litt olje og grill dem i ca. 5 minutter.
  3. Pensle kamskjellene og reker lett med olje, krydre med salt og pepper og stek dem på grillen på ganske høy varme. Snu dem og stek på andre siden, rekene skal skifte farge til rosa. Ikke stek skalldyrene for mye, de trenger kun ca. 2 minutter på hver side hvis grillen er god og varm. 
  4. Legg ruccola på tallerken og legg på skalldyr, asparges, tomater og frisk mango.
  5. Drypp over ponzusaus eller server den ved siden av.
Ponzusaus
  • 2 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1,5 ss maizenna
  • 2 lime
  • 1/2 stk rød chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 3 ss sesamfrø
  • Fersk koriander

Sånn gjør du:

  1. Kok opp soyasaus og brunt sukker.
  2. Jevn blandingen med maizena, rørt ut i bittelitt vann.
  3. Ta kjelen av varmen og tilsett limesaft.
  4. Finhakk hvitløk, ingefær, chili og bland inn dette mens sausen fortsatt har lun tempratur. 
  5. Sesamfrø og hakket koriander tilsettes når sausen er kald.
Lag ponzusausen først 🌿
Ponzusaus og mango 🌿
Pensle kamskjell og reker med litt rapsolje 🌿
Griller grønnsaker og skalldyr 🍅🌿
Straks klare til servering  🍅🌿
Klar til servering 🍅🌿
Concha y Toro Chardonnay ♫


PFOA / PTFE
PFOA, kort for perfluoroktansyre, er en syntetisk forbindelse som har mange anvendelser. Det er kjent å avstøte vann og olje og brukes i fremstillingsprosessen av noen PTFE-kokekar.
PTFE, et tydelig stoff, er en syntetisk polymer. Det er best kjent av merket Teflon, som er et varemerke for DuPont Company.

Grillen kan kjøpes her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...