Google+

søndag 1. april 2018

Vegetarlasagne ♥


Lasagne og andre gratenger blir ekstra gode og saftige når de blir stekt i kombidampovn.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger, blant annet Lasagne.
Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir riktig.
Osten blir bare helt herlig når den blir smeltet i kombidamp !
Samtidig gjør dampen sitt til at lasagneplatene ikke blir overkokt.

Lasagne er en av mine favoritter 
I dag skulle jeg ha to 'bonus-sønner' på middag, en av dem har vært vegetarianer de siste årene.
Jeg lagde derfor en vegetar utgave, med masse friske grønnsaker, tomater og bechamelsaus. Bechamelsaus er en hvit saus med ost !

Den smaker veldig godt altså og ble godt mottatt av både kjøttelskere og vegetarianeren.
Jeg serverte retten med varme hvitløksbaguetter.
Snadderalarm 🌿🍄


🌿🍄 Du trenger til 6 solide porsjoner:
  • Stekeolje
  • 1 løk
  • 1 stk kinesisk hvitløk 
  • 250 g sopp
  • 1 stk squash
  • 2 stenger stangselleri
  • 1-2 stk paprika
  • 2-3 stk gulrot
  • 800 g hermetisk knuste tomater
  • 1 ts sukker
  • En god neve hakket basilikum
  • Basilikum
  • Sitronsaft, ca 1 ss
  • Salt
  • Pepper
  • Bechamelsaus *
  • 300 g revet ost
  • 11 store lasagneplater
  • Basilikum

Bechamelsaus
  • 2 ss smør 
  • 3 ss hvetemel 
  • 6 dl lett melk 
  • 5 ss revet ost 
  • 1 ts salt 
  • 1⁄2 ts pepper 
  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt 

🌿🍄 Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, ganske finhakket. 
  2. Hvitløken finhakkes -eller som jeg gjør, rives på ett lite rivjern. Hvitløkpresse kan du selvfølgelig også bruke. Kinesisk hvitløk er den hvitløken uten fedd, men man kan fint bruke hvitløk med fedd, smaken er den samme.
  3. Skjær sopp i skiver.
  4. Squash, stangselleri og paprika skjæres i ganske små biter. 
  5. Riv gulrøttene.
  6. Varm opp olje i en stekepanne på middels varme. Tilsett løk og hvitløk -og la det surre litt.
  7. Tilsett sopp og stek til soppen nesten er stekt.
  8. Hell det over i en kjele, stekepannen blir nok for liten.
  9. Tilsett de øvrige grønnsakene, sukker, 2 ts salt og hermetiske tomater. Det ser kanskje tørt ut, men det er masse væske i grønnsakene -så den blir mye bløtere.
  10. La det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
  11. Smak til med en god neve hakket basilikum, salt, pepper og litt sitronsaft.
  12. Lag Bechamelsaus: Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen. 
  13. Montering:  Legg tomatblandingen, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Noen av lasagneplatene må muligens deles litt -og tilpasses i formen din. Jeg brukte 3 lag med saus -og pastaplater.
  14. Dryss over revet ost.
  15. Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek lasagnen på nest nederste rille i 45 minutter. Du trenger ikke forvarme ovnen.
  16. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
  17. Dryss over frisk basilikum og server lasagnen med godt brød hvis du ønsker det.
  18. Spis & Nyt 
Den kan også stekes i vanlig komfyr, 200 grader i 35 minutter 🌿🍄

Ingredienser
Grønnsaker 
Steker løk og sopp
Tilsatt grønnsaker 
Tilsatt tomater, sukker og salt
Lager ostesaus 
Tilsett hakket basilikum, litt sitronsaft, pepper og eventuelt mer salt 
Klar til montering 
Montering av lasagne 
Klar til steking 
Klar til servering 
Spis & Nyt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...