28 april 2018

Sprøstekt andelår med nykål a'la Christer ♫♪ Adorada Eau de California Rosé ♥


Endelig er den her igjen: nykål eller sommerkål, som mange kaller den
Nykål er så godt -og passer til det meste -også and.

Kom over denne oppskriften, som er komponert av Christer Berens, som jeg bare måtte teste ut.

Retten inneholder tre av mine favoritt ingredienser - 

And, nykål og soyasaus 😋

Christer Berens anbefaler en rosèvin til denne retten.



Adorada Eau de California Rosé, som du kan lese mer om her.
Med sin lidenskap for smaker, teksturer og aromaer for utpregede aromatiske druer har vinmaker Margaret Leonardi valgt en blanding av aromatiske røde og hvite druesorter fra nøye utvalgte vingårder over hele California for å lage denne rosévinen. En rosévin med rike og intense florale dufter som minner om kjente parfymedufter, derav navnet; Adorada Eau de California Rosé. Adorada er spansk og betyr «adored».

Herligheten har ett asiatisk preg av ingefær, soyasaus og sesamfrø. 
Lover deg - det smaker helt nydelig 
Spis & Nyt ♫♪



Til 4 porsjoner:
Andelår
  • 4-6 andelår
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær

Nykål
  • 2 ss andefett
  • 1 nykål
  • 5 stilker vårløk, delt i 3 cm lange biter.
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ts hakket ingefær
  • Salt og pepper

Tilbehør
  • 600 g poteter
  • 2 ss andefett, salt og pepper
  • Persille

Slik gjør du:
Andelår
  1. Bland alle ingrediensene og marinér i minst en time. Jeg brukte 4 ss olje og 4 ss soyasaus, dobbelt så mye i forhold til oppskriften.
  2. Legg andelårene i en stekepanne med skinnsiden ned. 
  3. Stek på skinnsiden i tre minutter. Snu andelårene, og stek videre i to minutter. 
  4. Sett inn i ovnen på 150 grader i ca. 90 minutter.
  5. Dersom du ønsker sprøtt skinn – sett på grillfunksjonen de siste fem minuttene. Det lønner seg å sette andelårene lenger opp i ovnen, rett under grillelementet. Følg med så andelåret ikke blir svidd.
  6. La andelårene hvile i minst fem minutter.

Nykål
  1. Varm opp 2 ss andefett.
  2. Del nykålen i passende biter og legg i pannen. Jeg skar nykålen i strimler.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  4. Sett på middels til høy varme i 3-4 minutter. Rør om underveis.

Poteter
  1. Del potetene i to, og kutt i 1-2 cm tykke skiver.
  2. Kok i fem minutter.
  3. Hell av vannet og la potetene kjøles ned.
  4. Stek potetene i 2-3 ss andefett sammen med salt og pepper til de får farge. Skal du steke poteter til mange vil jeg anbefale deg å steke dem i flere omganger.
  5. Oppbevar potetene i ovnen sammen med andelårene til resten er klart til servering. Jeg stekte dem videre i stekeovn i 30 minutter. 
Dryss gjerne litt persille over før servering. Denne retten passer utmerket til en deilig rosèvin.

Andelåren skal marineres i en time ♫♪
Pensle andelårene godt inn med marinade ♫♪
Bruner andelår ♫♪
Stek andelårene på 150 grader i 90 minutter ♫♪
Kok potetene i 5 minutter ♫♪
Stek potetene i andefett ♫♪
Stekte poteter, sett dem i stekeovn sammen med andelårene ♫♪
Ingrediensene til stekt nykål ♫♪
Stek nykål i andefett ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF