Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 21. april 2018

Moules marinières ♫♫


Blåskjell er noe av det beste jeg kan få, det smaker helt fantastisk
Hvis du ønsker flere alternative blåskjell oppskrifter, finner du noen av mine oppskrifter på blåskjell, samlet her.

Den meste kjente retten med blåskjell er Moules marinières, en fransk klassiker.
Blåskjellene tilberedes i hvitvin med sjalottløk, persille og smør.
Retten serveres som regel med nystekte baguetter eller hjemmelaget pommes frites.
Jeg har ingen frityrgryte, men det går fint å lage hjemmelaget pommes frites i stekeovn også.


Lette og tørre hvitviner passer godt til blåskjell.
Og til denne oppskriften er denne franske, med god aroma og mye friskhet et perfekt valg.

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie
Spis & Nyt ♫♫


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 1 kg blåskjell
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss timian, kun bladene
  • 1 laurbærblad
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 50 g smør, i terninger
  • Bladpersille, finhakket
Sånn gjør du:
  1. Vask blåskjellene i kaldt rennende vann. Fjern "skjegget". 
  2. Kast alle ødelagte/knuste skjell og de som ikke lukker seg når du banker litt på dem.
  3. Legg hakket sjalottløk, timian blader, laurbærblad og vin i en stor gryte og kok opp
  4. Skru varmen ned og la det småkoke forsiktig i 10 minutter.
  5. Sett opp varmen til middels høy.
  6. Tilsett blåskjell, sett på lokk og kok til de fleste har åpnet seg, ca. 3 minutter.
  7. Tilsett smør og legg lokket på igjen og kok ett par minutter så smøret smelter og blåskjellene har åpnet seg.
  8. Tilsett bladpersille og rist litt på kjelen.
  9. Server rykende varme blåskjell med hjemmelaget pommes frites eller nystekte baguetter.
Pommes frites
  • Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Rapsolje

Sånn gjør du:
  1. Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler. Jeg brukte en sånn smart 'kjøkkendings', som fulgte med mandolinen min.
  2. Skyll dem og legg dem så i kaldt vann i en time eller lenger, så mesteparten av stivelsen går ut av potetene.
  3. Hell av vannet og tørk dem godt på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  4. Legg dem i en bolle og hell over litt olje, salt, pepper og krydder, jeg brukte grillkrydder. Bland alt godt sammen med hendene. 
  5. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir og stek i ovnen, med funksjonen varmluft på 200 grader i ca. 40 minutter.
'Skjærer' poteter i strimler ♫♫

La potetene ligge i kaldt vann i en time ♫♫
Vask og rens blåskjell ♫♫
Forbereder pommes frites  ♫♫
Renset og vasket blåskjell  ♫♫
Kok kraften i 10 minutter  ♫♫
Blåskjellene har kokt i 3 minutter, tilsetter smør  ♫♫

Klar til servering  ♫♫

Spis & Nyt ♫♫
Snadder  ♫♫
TIPS:
Sil kraften og sett den i kjøleskapet eller frys den ned.
Kjempegod kraft til fiskesuppe eller saus !

Ta vare på kraften ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar