06 april 2018

Ovnsbakt torsk med reker og soyasmør !


Den nydelige hvite torsken passer utrolig godt til det salte soyasmøret med tomater og reker ♪♫ 

Fisken skal bare ovnsbakes i 15 minutter, så kok potetene først, skrell rekene, legg fisken i saltvann, mens du lager sausen og kok aspargesbønner og nykål når fisken står i ovnen.

Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten. Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.


Herlig smakfull fiskemiddag 🐟🍅
Denne retten inneholder mange av mine favoritt ingredienser: reker, nykål, soyasaus og koriander !

Spis & Nyt ♪♫


Du trenger til 4 porsjoner
  • 1 kg torskefilet 
  • 1 dl salt
  • 800 g reker med skall
  • Poteter
  • Aspargesbønner
  • Nykål/Sommerkål
  • Soyasmør med reker og tomater *
Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene.
  2. Skjær torsken i serveringsstykker.
  3. Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over torsken og la den trekke i 10 minutter.
  4. Sett komfyren på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
  5. Tørk torskestykkene og legg dem på ett stekebrett med bakepapir.
  6. Kombidamp fisken i 12-15 minutter. I vanlig stekeovn steker du fisken på 200°C.
  7. Server torsken med kokte poteter, lett kokte aspargesbønner, legg rekene på fisken og hell over godt med soyasmør.
  8. Spis & Nyt ♪♫
Er det ikke sesong for nykål kan du bruke spisskål eller kinakål.

Soyasmør
  • 3-4 stk gode tomater
  • 3 stk små sjalottløk
  • 150 g smør
  • 4 ss soyasaus
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  2. Hakk sjalottløk.
  3. Varm opp smør i en kasserolle og tilsett sjalottløk, la det surre litt.
  4. Tilsett tomater og soyasaus og la det koke i 5 minutter.
  5. Tilsett hakket koriander rett før servering.
  6. Velg selv om du tilsetter rekene i sausen -eller legg dem rett på tallerken, de bør ikke varmes for mye.
Nykål og aspargesbønner
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i aspargesbønner, jeg brukte fryste aspargesbønner, så jeg lot vannet koke opp igjen før jeg tilsatte nykål skjært i stimler.
  3. Legg på en god smørklatt på toppen.
  4. Damp under lokk i 2-3 minutter.
Server fisken, med kokte poteter, aspargesbønner, nykål, reker og sausen på toppen ♪♫

Torskefilet 🐟
Snadder til saus ♪♫
Legg torsken i saltvann ♪♫ Bruk fint salt, ikke flaksalt ! 
Her blir det saus ♪♫
Ovnsbaker fisken  ♪♫

Det første vårtegnet !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF