14 april 2018

Kesamfromasj med blåbær & lime ♫♪♥♫


Enkel og veldig god dessert, som ikke er blant de mest usunne.
Inneholder 155 kcal per porsjon, inkludert marinert blåbær.

Blåbær, lime og vanilje er en god kombinasjon !
Jeg drysset over litt popping candy ved servering, moro for barn og bestemødre !

Herlig frisk, søt og syrlig ♫♪


Til 6 porsjoner trenger du:
Kesamfromasj
  • 1 pk blåbærgele
  • 4 dl vann
  • 300 g mager vanilje kesam *
  • (Popping candy med sitron)
  • (Sitronmelisse)
Sånn gjør du:
  1. Lag gelé med kokende vann, men bruk 4 dl, i stedet for de anbefalte 5 dl. 
  2. Avkjøles til romtemperatur.
  3. Ha noe av geléen i bunnen av porsjonsglassene, og sett dem kaldt til det begynner å stivne. Det er lurt og helle geléen over i en mugge, da er det lett og tilsette den i glassene uten og søle. Det tar 30-60 minutter før den stivner.
  4. Visp resten av geléen sammen med kesam, og tøm det over den halvstive geléen.
  5. Settes kaldt til alt stivner, det tar 3-4 timer.
  6. Legg på blåbær ved servering.
  7. Dryss over popping candy og pynt med sitronmelisse hvis du ønsker det.
Blåbær med lime:
  • 150 g blåbær
  • 2 stk lime
  • ½ dl melis
Sånn gjør du:
  1. Rens bærene.
  2. Bland forsiktig sammen blåbær, melis og limesaft.
  3. La det stå og trekke i kjøleskapet frem til servering.
  4. Du kan gjerne sile den, før du legger på blåbærene !
* Bytt til 'vanlig' vanilje kesam -eller vanlig kesam hvis du går på Fodmap dietten.

Test også ut 


♫♪

Ingredienser ♫
Hell litt blåbærgele i nederst i glassene ♫
Pisk sammen mager vanilje kesam og blåbærgele ♫
Mariner blåbær i melis og limesaft ♫
Hell fromasjen over geleen, beregn mengden litt bedre enn jeg gjorde i dag 😊
Klar til servering ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF