08 april 2018

Viltburger med nykål og grønn peppersaus


I dag ble det rester til middag -selv om det er søndag !
Hadde igjen vilt gode burgere, som jeg stekte i går -oppskrift 👉 her og nydelig syrlig syltet rødløk.

I fryseren hadde jeg en vanvittig god peppersaus etter 👉denne gode søndagsmiddagen.
Sausen var altfor god til å kastes -og i dag fikk jeg bruk for den.
Sausen kan anbefales altså, kjempegod -og kan serveres til alle typer kjøtt.


Nå er det nykål eller sommerkål, som mange kaller den i butikkene, det er en av mine absolutte største favoritter i grønnsaksverden ! 
Stakkars mannen min, han er litt bekymret for at det blir kål til middag hver dag i lang tid -og det gjør det nok også 😊

Summa summarum så ble det en god søndagsmiddag, selv med rester !!


Du trenger:
Sånn gjør du:
  1. Kok poteter i lettsaltet vann.
  2. Lag peppersausen.
  3. Stek burgere/karbonader i godt smør.
  4. Skjær nykål i strimler. Kok opp litt lettsaltet vann. Legg i nykålen, legg på en klatt smør og damp nykålen i ca. 3 minutter.
  5. Server gjerne retten med syltet rødløk.
  6. Spis & Nyt 
Grønn Peppersaus
Oppskriften er til 8 porsjoner.
  • 8 dl kjøttkraft (vann og 2 beger kjøttfond/kjøttbuljong)
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss grønn pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 2-3 ss soppsoya eller mørk soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller vann.
  2. Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
  3. Knus grønn pepper grovt i en morter.
  4. Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
  5. Tilsett fløte og smak til med soppsoya.
Rask og enkel restemiddag 
Spis & Nyt 

God viltburger lages av kvernet reinskav ✿ Oppskrift her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF