Google+

fredag 27. april 2018

Teriyaki svinefilet med asiatisk coleslaw !


Teriyaki saus er en Japansk saus basert på soyasaus, eddik, brunt sukker, ingefær og hvitløk.
Som du skjønner ut av ingrediensene er den både salt og søt.
Du får kjøpt sausen ferdig laget på små flasker, men den blir bedre om du lager den selv.
Hvis du skal lage den å ha den på en flaske bør du koke den først og deretter sile den før du har den på en ren flaske.

Coleslaw stammer fra det hollandske ordet koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat 🌿
Det finnes utrolig mange forskjellige oppskrifter, men alle utgavene inneholder rå kål.
I denne asiatiske utgaven bruker jeg en dressing av olje og eddik, men det er også veldig vanlig å bruke majones, som jeg har brukt i denne oppskriften her.

Jeg kokte svinefileten i Crock-Pot, en elektrisk kjele som koker maten på svak varme over lang tid.
Du kan lese mer om Crock-Pot her.

Det smaksrike kjøttet passer perfekt til den sprø asiatiske kålsalaten.
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g svin ytrefilet
  • 1 dl soyasaus
  • 1/2 dl riseddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts revet ingefær
  • 2 fedd presset hvitløk
  • 1/2 ts pepper
  • 2 vårløk i strimler
  • Sesamfrø

Sånn gjør du:
  1. Renskjær svinefileten fri for sener og fett.
  2. Brun den raskt i en stekepanne på alle sider i litt olje og legg den over i Crock-pot kjelen.
  3. Bland sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, olje, ingefær, hvitløk og pepper.
  4. Hell blandingen over kjøttet.
  5. Sett på lokket og kok på LOW i 6 timee eller på HIGH i 3 timer.
  6. Ta kjøttet ut av kjelen og skjær det i skiver, så godt du kan... Kjøttet faller fra hverandre 😋
  7. Hell over sausen fra kjelen.
  8. Dryss over vårløk og sesamfrø.
  9. Server retten med asiatisk kålsalat og ris eller nudler.

Asiatisk coleslaw
  • 1/2-1 stk nykål eller spisskål i tynne strimler
  • 1 stk paprika i tynne strimler
  • 1 stk gulrot i tynne strimler
  • 50 g sukkererter i tynne strimler
  • 2 vårløk i tynne strimler
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Bland sammen alle grønnsakene i en bolle.
  2. Rør sammen eddik, rapsolje, sesamolje og soyasaus, smak til med salt og pepper.
  3. Hell dressingen over salaten rett før servering og bland alt godt sammen.
Jeg serverte retten med eggnudler.
Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av vannet og rør inn bittelitt sesamolje og soyasaus.


Retten kan også stekes i stekeovn.
Legg kjøttet og sausen i en ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og stek den i ovn på 125 grader i ca. 3 timer.

Får du igjen rester av kålsalaten, så lag en herlig omelett til frokost.
Oppskrift her.
Ingredienser til Teriyaki svinefilet ♫♪ Jeg lagde til 2 personer og brukte 400g svinefilet !
Brun svinefileten raskt i en varm panne med olje  ♫♪
Teriyaki saus  ♫♪
Legg svinefilet i Crock-pot kjelen og hell over sausen ♫♪
Kok på HIGH i 3 timer eller LOW i 6 timer ♫♪
Skjær opp ingrediensen til coleslaw  ♫♪
Coleslaw og dressing ♫♪
Kok nudler ♫♪
Klar til servering  ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...