24 april 2018

Sesambakt laks med nypoteter, nykål og gresk dressing ღ


Nydelig vårmat !
Nypoteter og nykål sammen med sunn og god laks, samt en enkel urtedressing.

Jeg steker laksen i kombidampovn, som gir ett saftig og godt resultat.
Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!

Vel bekomme 


Du trenger til 4 porsjoner: 
  • 800 g nypoteter 
  • 1 stor nykål
  • 800 g laksefilet
  • Sesamfrø
  • Soyasaus
  • 300 g drømmelett
  • 1 pakke gresk dressing mix
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
Sånn gjør du:
  1. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene småkoke til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
  2. Rør godt sammen Drømmelett og gresk dressing mix, sett det i kjøleskapet, mens du lager resten av middagen.
  3. Ovnsbakt laks:
    Legg laks i ildfast form, krydre med salt og pepper og hell over litt soyasaus og sesamfrø.
    Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Kombidamp laksen i ca. 12 minutter.
    I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C i 12-15 minutter.
  4. Nykål:
    Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
    Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
    Damp under lokk, 2-3 minutter.
  5. Server ovnsbakt laks med kokte nypoteter, nykål og urtedressing.
Nykål, laks, dressing mix og drømmelett ღ 
Koker poteter og nykål  
Krydre laksen med salt og pepper, hell over litt soyasaus og sesamfrø ღ 
Klar til servering ღ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF