30 april 2018

Svinemedaljonger med pæresalsa ♪♫

Inneholder produktplassering !!

Svinefilet er billig, magert og kjempegodt !
Her har jeg delt den i skiver og dekket dem med sesamfrø.

Jeg grillet svinemedlajongene på en Breville elektrisk bordgrill med duraceramic, 
som griller maten på begge sider samtidig.
Jeg har skrevet ett mer utdypende innlegg om grillen her.
Kjøttet kan også stekes i en vanlig stekepanne eller grilles på vanlig grill.

Tilbehøret er en enkel frisk og god pæresalsa og kremet potetsalat.
Får litt 'summerfeeling' av denne retten altså ♪♫

Til 3 porsjoner 
Svinefilet
  • 600 g indre eller ytrefilet av svin
  • Sesamfrø
  • Olje
  • Stekesmør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær svinefileten i litt tykke skiver.
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Ha sesamfrø på en tallerken.
  4. Pensle kjøttet med litt olje og trykk dem ned i sesamfrø.
  5. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side og etterstek i 3-4 minutter til de er gjennomstekte.
Pæresalsa
  • 1-2 stk pærer, skjæres i terninger
  • 1-2 stk tomat, fjern innmaten og skjær den i biter
  • 3 ss vårløk finhakkes
  • Saften av 1 lime
  • 1 ts chilipulver
  • En neve hakket koriander
Sånn gjør du:
  1. Rør saft av lime og chilipulver sammen.
  2. Bland alle ingrediensene forsiktig sammen og tilsett lime og chili.
  3. La salsaen trekke i kjøleskapet i 30 minutter.
Potetsalat
- finner du oppskrift på her.

Server gjerne retten med litt brunet smør, tilsett en skvett soyasaus og litt hakket koriander. 
Hell smøret over svinemedaljongene ved servering. Jeg brukte ikke det i dag, men tror det hadde gjort retten litt bedre, skal jeg være ærlig så ble det litt tørt.

Ingredienser ♪♫
Forbereder svinemedaljonger ♪♫
Griller kjøttet ♪♫
Grillen kan lukkes, så den griller kjøttet på begge sider samtidig ♪♫
Klar til servering ♪♫
Spis & Nyt ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF