Google+

onsdag 18. april 2018

PULLED BEEF i Crok-Pot - Asian style ♫♪ Servert med jasminris og syrlig agurksalat med fennikel !


Denne retten blir best hvis du lar kjøttet ligge i marinade natten over !
Det gjør det enkelt å sette maten på kok i Crock-Pot kjelen før du drar på jobb, skolen eller hva du skal bruke dagen på. Retten skal kokes i 8 timer -og den passer seg selv !

Resultatet blir en smakfull, herlig middag !
Det er saus og marinade nok til 2 kg kjøtt, så retten kan serveres til 4-8 personer.
Tilbehøret, som er ris og agurksalat med fennikel lager du raskt på under 30 minutter.
Sausen er bar helt nydelig !!!!
Spis & Nyt ♫♪



Pulled beef til 4-8 porsjoner:
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 6 ss ketchup
  • 6 ss flytende honning
  • 2 fedd finhakket/revet hvitløk
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts femkrydder
  • 1-2 kg høyrygg av storfe
  • 4 dl kjøttkraft
  • 4 ss maizena + litt vann
  • Koriander
  • Jasminris
  • Agurksalat med fennikel *
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen de 8 første ingrediensene i en liten bolle, rør godt med en visp.
  2. Legg oksekjøttet i crock-pot kjelen og tilsett marinaden. Sett på lokket og mariner kjøttet i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.
  3. Dagen etter settes crock-pot kjelen i selve crock-pot elementet.
  4. Tilsett kjøttkraft. Jeg brukte 4 dl vann og ett beger kjøttfond.
  5. Legg på lokk og kok på LOW i 8-9 timer. 
  6. Ta kjøttet opp av gryten.
  7. Rør ut maizena i vann og rør det inn i sausen.
  8. Sett på lokket og kok på HIGH i 15 minutter eller til sausen tykner.
  9. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler.
  10. Sil sausen.
  11. Legg kjøttet på ett serveringsfat og hell over litt av sausen.
  12. Dryss over koriander og server med kokt ris og agurksalat.
  13. Server resten av sausen ved siden av.
Agurksalat med fennikel
Til 4-6 porsjoner
  • 1 stk agurk
  • 1 stk fennikel
  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss sesamfrø
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Skjær agurk og fennikel i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
  2. Bland sammen vann og eplecidereddik.
  3. Bland agurk og fennikel sammen og hell over eddiken.
  4. Dryss over koriander og sesamfrø ved servering.
Kok jasminris etter anvisning på pakken.

Koriander kan byttes ut med vårløk i strimler, hvis du ikke er glad i koriander.

Tips:
Har du ikke crock-pot kan du steke den i stekeovn på 125 grader i 6-8 timer. Er ikke helt sikker på steketiden, da jeg ikke har lagd pulled beef i stekeovn med høyrygg av storfe.
Bruk en stor ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie før steking.
Når kjøttet er stekt siler du sausen over i en kjele, tilsett maizena og kok opp så den tykner.

TIPS TIL BRUK AV RESTER:
Jeg lagde restelapskaus av både kjøttet og sausen, oppskrift her.

Du kan også bruke rester av kjøttet i disse oppskriftene:
Pizza Tex Mex
Fajitas
Servert i salat

Ingredienser, mangler sesamolje ♫♪
Rør sammen marinaden ♫♪
Mariner kjøttet i marinaden natten over ♫♪
Dagen etter tilsettes kjøttkraft og Pulled Beef  kokes på LOW i 8 timer ♫♪
Ferdig kokt ♫♪
Lag salat ♫♪
Kok ris ♫♪
Rør ut maizena i litt vann og rør det ut i sausen ♫♪
Riv fra hverandre kjøttet med to gafler ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar