01 desember 2018

Kremet linguine med blåskjell !!


Skalldyr passer veldig godt til pasta 🍝
Her har jeg brukt Linguine.
Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.
Bruk gjerne noen ekstra kroner på en god pasta, hvis du ikke lager den selv da.

Dette er skikkelig godt altså !
Nå på vinteren er blåskjellene aller best !
Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og bedrer levevilkårene i sjøen ♫♫

Bruk gjerne smekke -ikke akkurat 'fine dining', men smaker smaskens 😋

I glasset 🍷
Dom. Pépière Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2017
Ung og slank, preg av sitrus, eple og litt krydder, svakt mineralbitter ettersmak.


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 1 kg blåskjell 
  • 2 ss olje
  • 1-2 sjalottløk 
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 dl hvitvin 
  • 1 dl kremfløte 
  • Salt 
  • Pepper
  • Frisk persille
  • Frisk koriander
  • Frisk dill
  • 200 g linguine 

Sånn gjør du:
  1. Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell og de som ikke lukker seg. 
  2. Hakk løk, hvitløk og chili -og la det surre noen minutter med litt olje i en stor kjele.
  3. Hell over kremfløte og hvitvin og la det koke opp.
  4. Tilsett blåskjell og la de dampe under lokk i 5-8 minutter til de åpner seg.
  5. Ta ut blåskjellene ved hjelp av en hullsleiv, så kraften blir igjen i kjelen. 
  6. La kraften småkoke mens du renser blåskjellene, så den blir redusert. 
  7. Ta ut innmaten i blåskjellene, få også med løk og chili. Spar igjen noen hele til pynt.
  8. Smak til kraften med salt og pepper.
  9. Kok pasta etter anvisning på pakken. Den jeg brukte skulle bare koke i 3 minutter. Sil vannet godt av pastaen.
  10. Legg frisk persille, dill, koriander, nykokt pasta og blåskjell i kjelen med kraften og bland alt forsiktig sammen.
  11. Server den i en serveringsbolle -eller legg den rett på tallerkener.
  12. Dryss over litt ekstra urter.
  13. Spis & Nyt ♫♫
Surr løk, hvitløk og chili i olje ♫
Ferdig dampet ♫
Renser blåskjell ♫
Koker linguine og reduserer kraften ♫
Tilsett pasta, urter og blåskjell ♫
Spis & Nyt ♫♫
Dom. Pépière Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2017

Smak:
Ung og slank, preg av sitrus, eple og litt krydder, svakt mineralbitter ettersmak.
Lukt:
Aroma med fint preg av eple, sitrus og blomst, hint av mineraler.
Farge:
Lys strågul.
Produsent:
Dom. de la Pépière
Årgang:
2017
Land, distrikt, underdistrikt:
Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine sur Lie
Råstoff:
Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%
Metode:
Vinifiert av håndplukkede druer, spontangjæret, 8 mnd. modning.

Innhold

Alkoholprosent:
12%
Syre:
6,1 gram per liter
Sukker:
<3 gram per liter
Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF