}); Edels Mat & Vin: Crème Brûlée ♥ Google+

mandag 31. desember 2018

Crème Brûlée ♥


Crème Brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Desserten er veldig enkel å lage og kan stekes dagen før servering.
Dette er utgave nummer to, denne inneholder 50/50 med melk og fløte.

Den er silkemyk og har en herlig, knasende karamellisert topping.
Dette er min manns favoritt dessert 💕
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 75 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • Demerarasukker, til topping
Sånn gjør du:
  1. Ha fløte, melk og sukker i en kjele.
  2. Skrap frøene av vaniljestangen.Tilsett frøene og vaniljestangen i fløteblandingen. 
  3. Kok opp blandingen og avkjøl den. Ta ut vaniljestangen.
  4. Pisk sammen eggeplommerne og rør godt inn den avkjølte fløteblandingen.
  5. Hell blandingen i 4 små ildfaste former.
  6. Stek formene i vannbad på 150 grader i ca. 50 minutter. De skal være 'faste' på toppen, er de fremdeles litt 'bløte' steker du dem litt til.
  7. Vannet skal stå 1/3 opp på formene.
  8. La de hvile til de er kalde, minimum 4 timer. De kan gjerne stå natten over, tildekket med plast eller folie i kjøleskapet.
  9. Dryss over demerarasukker og bruk en gassbrenner til å karamellisere sukkeret rett før servering.
Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljesang ♥

Stekes i vannbad ♥
Ferdig stekt 
Dryss over demerarasukker
Karamelliser sukkeret
Klar til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar