}); Edels Mat & Vin: Crème Brûlée ♥ Google+

mandag 31. desember 2018

Crème Brûlée ♥


Crème Brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Desserten er veldig enkel å lage og kan stekes dagen før servering.
Dette er utgave nummer to, denne inneholder 50/50 med melk og fløte.

Hvis du ønsker en utgave uten sukker, som kan serveres til diabetikere og dem, som ønsker en dessert med få karbohydrater finner du en veldig god utgave 👉 her !
Den smaker like godt, som denne med vanlig sukker.

Den er silkemyk og har en herlig, knasende karamellisert topping.
Dette er min manns favoritt dessert 💕
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 75 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • Demerarasukker, til topping
Sånn gjør du:
  1. Ha fløte, melk og sukker i en kjele.
  2. Skrap frøene av vaniljestangen.Tilsett frøene og vaniljestangen i fløteblandingen. 
  3. Kok opp blandingen og avkjøl den. Ta ut vaniljestangen.
  4. Pisk sammen eggeplommerne og rør godt inn den avkjølte fløteblandingen. 
  5. Sil blandingen før du fordeler den i 4 små ildfaste former.
  6. Kok opp vann. 
  7. Sett formene i en ovnspanne og hell vann i pannen. Vannet skal stå 1/3 opp på formene
  8. Stekes på 150 grader i ca. 45 minutter. De skal være 'faste' på toppen, er de fremdeles litt 'bløte' steker du dem litt til.
  9. La de hvile til de er kalde, minimum 4 timer. De kan gjerne stå natten over, tildekket med plast eller folie i kjøleskapet.
  10. Dryss over demerarasukker og bruk en gassbrenner til å karamellisere sukkeret rett før servering.
Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljesang ♥

Stekes i vannbad ♥
Ferdig stekt 
Dryss over demerarasukker
Karamelliser sukkeret
Klar til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar