}); Edels Mat & Vin: Helstekt kalkun i kombidamp ovn ♫♪ Google+

tirsdag 25. desember 2018

Helstekt kalkun i kombidamp ovn ♫♪


Jeg har en SteamCrisp stekeovn, med funksjonen:
Kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft. 
Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir perfekt.

Maten får en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

Kjøttet blir mørt og saftig ♪♫♫♪

Tips til oppdeling, tilbehør og på saus, finner du 👉 her.
Der ligger også oppskrift på kalkun stekt i 'vanlig' stekeovn med over -og undervarme.


Tilberedning av kalkun i kombidamp
  1. Legg kalkunen i en langpanne. Kan gjerne knyte sammen lårene med hyssing.
  2. Pensle kalkunen med masse smeltet smør tilsatt salt og pepper. 
  3. Hell ca. 5 dl vann i langpannen.
  4. Hell vann i vannskuffen.  (Du må fylle på mer vann i vannskuffen, flere ganger i løpet av steketiden. Stekeovnen 'piper' når den har for lite vann i vannskuffen )
  5. Sett kombidampovnen på 150ºC, ekte varmluft + damp. 
  6. Stek kalkunen i ca. 40 minutter pr. kilo kalkun. Den er gjennomstekt på 170ºC, sjekk om det renner blank kraft ut, med en spiss kniv på den tykkeste delen.
  7. La kalkunen hvile i minst 30 minutter før den skjæres opp i skiver. Du kan gjerne avkjøle den helt, så blir det lettere å skjære den opp i tynne skiver.
Klar til steking ♫♪

Dampen slippes ut gjennom ventilen på venstre side ♫♪
Ferdig stekt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar