}); Edels Mat & Vin: Chilimarinert svinefilet med middelhavsgrønnsaker og nudler ♫♥ Google+

søndag 16. desember 2018

Chilimarinert svinefilet med middelhavsgrønnsaker og nudler ♫♥


Svinefilet er noe av det møreste og magreste kjøttet du kan få !
Du kan velge mellom indrefilet og ytrefilet.
Indrefileten er den møreste, men den inneholder mye sener og fett, som må fjernes før den stekes.

Retten serverte jeg med fargerike grønnsaksnudler !
Nudlene er fine å se på, men de inneholder 96% hvetemel, 1% potetmel og 3% grønnsaker og fargestoffer 🌿 Grønnsaksnudler uten grønnsaker her altså !

Smaksrikt, enkelt og veldig godt ♫
Spis & Nyt !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • Stekesmør
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 4 vårløk
  • 200 g små tomater
  • 1/2 dl chilisaus
  • 1/2 dl soyasaus
  • Salt 
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 175°C.
  2. Renskjær svinefileten fri for fett og sener.
  3. Skjær grønnsakene i passende biter, tomatene kan være hele.
  4. Legg grønnsakene i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
  5. Hell over soyasaus.
  6. Brun svinefileten raskt i en varm stekepanne på alle sider.
  7. Pensle svinefileten godt inn med chilisaus og legg den på grønnsakene.
  8. Sett inn ett steketermometer og stek den sammen med grønnsakene til den holder ønsket temperatur. 70°C er lett rosa, den er gjennomstekt på 76°C.  
  9. Ta ut svinefileten og pakk den inn i folie, la den hvile i 10 minutter.
  10. Sett opp stekeovnen til 225°C og stek grønnsakene i ytterligere 10 minutter.
  11. Skjær svinefileten i skiver og legg kjøttet tilbake på grønnsakene ved servering.
  12. Server retten med nudler, ris eller poteter -eller hva du måtte ønske.
Grønnsaker ♫
Bruner svinefilet ♫
Pensler svinfilet med chilisaus ♫
Steker svinefilet og grønnsaker ♫
La svinefileten hvile i 10 minutter ♫
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar