}); Edels Mat & Vin: Meksikansk laks med ris og salat 🍅 Google+

onsdag 5. desember 2018

Meksikansk laks med ris og salat 🍅


Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene 🐟

Dette er en smaksrik og god ovnsrett med den gode, sunne fisken.
Denne lager du på under 30 minutter -og den smaker bare helt nydelig.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • ca. 800 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1-2 ss tacokrydder
  • 2 dl creme fraiche lett 
  • 2 dl tacosaus
  • Revet ost
  • Salat (Jeg brukte isbergsalat, agurk, mais, tomat og fetaost i olje med oliven og hvitløk)
  • Ris
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Start med å koke ris.
  3. Bland sammen creme fraiche lett og taco saus. Smak til med tacokrydder.
  4. Legg fisken i en ildfast form, du kan gjerne dele den i mindre biter for det er ikke lett å hele store biter ut av formen.
  5. Krydre fisken med salt og pepper og hell over sausen. 
  6. Legg på revet ost. 
  7. Stekes i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
  8. Mens fisken står i ovnen lager du salat.
  9. Server retten med kokt ris og frisk koriander.
Koker ris 🍅
Blander sammen sausen 🍅
Drysser over ost 🍅
Spis & Nyt 🍅

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar