}); Edels Mat & Vin: Ribbe tilberedt i kombidamp ovn 🐷 Google+

søndag 23. desember 2018

Ribbe tilberedt i kombidamp ovn 🐷


Jeg stekte ribba på kombidamp funksjonen.
Jeg har AEG SteamCrisp stekeovn, les bruksanvisningen på din ovn, da det sikkert er stor variasjoner på de forskjellige merkene.

Min ovn har funksjonen: kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir perfekt. Maten får en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

Jeg dampet den først under folie på over og undervarme, men det er mulig jeg bare kunne satt den rett inn i ovnen på funksjonen kombidamp. Må teste ut det neste gang !

🐷 'Vanlig' steking av ribbe med over og undervarme, finner du oppskrift på her.


Sånn gjør du:
  1. Rut svoren på ribba og gni den godt inn med salt og pepper.
  2. La den ligge innpakket i kjøleskapet i 2 døgn, med svoren ned.
  3. Legg ribba med svoren opp i en ovnspanne. 
  4. Hell på 5-6 dl vann og dekk formen med aluminumsfolie. Pensle gjerne folien med litt olje, så blir det ikke sittende fast i svoren.
  5. Stek på 230ºC i 45 minutter.
  6. Ta bort aluminumsfolien på toppen og krøll den sammen. Legg folien under ribba, så den blir litt høyere på toppen. Det gjør at fettet renner ned på sidene.
  7. Hvis ikke ribba er godt nok rutet kan du gjøre det nå, mye lettere å gjøre det etter den er dampet.
  8. Hell vann i vannskuffen og sett kombiovnen på 160ºC, ekte varmluft + damp. Du må fylle på mer vann i vannskuffen, flere ganger i løpet av steketiden. Fyll også på litt ekstra vann i ovnspannen, så du får nok kraft til saus.
  9. Stek ribba på 160ºC kombidamp i 2 timer for tynnribbe, bruker du familieribbe steker du den i 2,5 time.
  10. Øk temperaturen til 200ºC -og stek den videre, fremdeles på funksjonen kombidamp i ca. 15 minutter. Følg med så den ikke blir brent !
  11. La til slutt ribba hvile i 30 minutter før servering, ikke dekk den til, da blir svoren myk !!
Steking av ribbe dagen før den skal serveres
For å få sprø svor dagen etter er det er viktig at svoren er sprø etter du har stekt ribba.
Ikke pakk den inn i plast eller aluminiumsfolie før den er blitt helt kald, da blir svoren myk.
Skjær den i serveringsstykker etter at den er avkjølt.

Legg ribbestykkene, med svoren opp i langpanne sammen med medisterkaker og pølser.
Varm det opp like før servering. 180°C varmluft i 20-30 minutter.

Ferdig dampet, skal stekes videre på kombidamp ♫
Etter en time på kombidamp ♫
Ferdig stekt ♫



Kombidamp
Jeg har SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp. Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene. 
Ikke at det er så mye av det i ribbe da men... 😊


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar