}); Edels Mat & Vin: Café Stings sjokoladekake ! Google+

onsdag 17. november 2021

Café Stings sjokoladekake !


Café Stings sjokoladekake er en veldig populær sjokoladekake 

Café Sting ligger i Stavanger, og etter det jeg har lest meg frem til så ble det rettsak mellom eierene og en forsmådd servitør, som la ut den hemmelige oppskiften på nettet. 
Kaken var og er kanskje fremdeles, en av deres spesialiteter og mange valfartet til kafeen for å smake på herligheten. 

Om historien er sann og hvem, som eventuelt vant rettsaken blir ett mysterium... enn så lenge. 
Hvis noen kjenner til historien og har svaret, så legg gjerne info i kommentarfeltet

Kaken er saftig og fylt med masse sjokoladekrem 🍫


Trikset med å få en sjokoladekake saftig er og tilsette stivpisket eggehvite helt til slutt.

Kaken er enkel og lage, men du bør lage kaken og sjokoladekremen dagen før servering. Kakebunnen skal deles i tre og det er mye lettere å dele den opp når kaken er kald
Sjokoladekremen skal vispes til krem når den har tyknet og er godt avkjølt. 

Jeg har doblet porsjonen med sjokoladekrem i forhold til den orginale oppskriften, men ellers er den ganske lik alle de andre oppskriftene, som dukker opp på Google og det er ikke få !

Dette blir fort en favoritt på kakebordet 💛


Kakebunn
  • 4 egg
  • 125 g smør
  • 1 dl vann
  • 3 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en kjele med vann, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen.
  2. Skill eggehvite og eggeplommer.
  3. Pisk eggehviten stiv.
  4. Pisk eggeplommene litt før du pisker inn smørblandingen.
  5. Pisk inn sukker, mel og bakepulver.
  6. Bland forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.
  7. Stekes i smurt rund springform på 24Ø, med bakepapir i bunn / 175°C i ca. 40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt før du tar den ut av ovnen. Jeg bruker en strikkepinne, hvis det ikke er kakerøre på pinnen er kaken ferdig.
  8. Avkjøles før den pakkes inn i plast og settes i kjøleskapet natten over.
Sjokoladekrem
  • 4 egg
  • 2 dl kremfløte
  • 270 g sukker
  • 150 g kokesjokolade
  • 250 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
Sånn gjør du:
  1. Kok opp kremfløte, egg og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen.
  2. Del opp sjokolade og smør i biter og legg det over i fløteblandingen, sammen med vaniljesukker.
  3. La alt smelte og rør til kremen er glatt.
  4. Hell kremen i en bolle og avkjøl den litt før du setter den i kjøleskapet.
  5. La den stå til neste dag.
Pynt 
  • ca. 30 g kokesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Del kakebunnen i tre deler.
  2. Pisk sjokoladekremen med en håndmikser.
  3. Legg den nederste kakebunnen på ett kakefat og smør ett lag med sjokoladekrem på bunnen.
  4. Legg på den midterste kakebunnen og dekk med sjokoladekrem.
  5. Legg på den øverste kakebunnen og dekk kaken med resten av sjokoladekremen.
  6. Pynt med revet sjokolade.
  7. Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i 5 dager og kan fint fryses.

Smør og sjokoladeblanding


Lager kakebunn

Bland inn eggehviter

Klar til steking

Sjokoladekrem

Ferdig stekt kakebunn
Sett sjokoladekaken og sjokoladekremen i kjøleskapet natten over 

Del kakebunnen i 3 deler og visp sjokoladekremen

Smør sjokoladekrem mellom lagene og rundt hele kaken


Dryss over revet sjokolade
Café Stings sjokoladekake !


Café Stings sjokoladekake !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar