}); Edels Mat & Vin: Sashimisalat med Frøyalaks & Edamame ! Google+

fredag 5. november 2021

Sashimisalat med Frøyalaks & Edamame !



Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver 🐟
Må innrømme at det går mest i laks her i huset.
Det er skikkelig godt, men det er viktig at ingrediensene har god kvalitet !

Salma vs Frøya !
Salmalaks fra Bømlo er den, som mange tyr til når man skal servere rå laks, men den fra Frøya i Nordland har faktisk en bedre kvalitet, etter min mening. 

Lavere pris og bedre produkt, kanskje salma har blitt for 'stor industri', som går utover kvaliteten. 
Nå er vel ikke oppdrettslaks 'stue-rent' hos alle, men godt er det. 

💚 Edamame er hele umodne grønne soyabønner.
Soyabønnen består av 30% karbohydrater, 36% protein, 18% olje og 14% væske. 
I tillegg er det en god kilde til fiber, kalium, jern, sink, kalsium, omega-3, vitamin E, fosfater og hele vitamin B-komplekset. Soyabønnen har dessuten en lav glykemisk indeks.

Den blir ofte dampet med belgen på, sammen smør, sitron og havsalt. De spises med fingrene og man skal suge ut bønnene. Belgen skal man ikke spise.
Jeg brukte fryste soyabønner uten belg, som jeg fant i frysedisken.

💛 Nå er det nydelig Persimon frukt i butikkene 
Sharon, kaki, persimon
Kakitreet stammer fra Japan og hører til ibenholtfamilien. 
Sharon er en nyere type frukt som er videreutviklet fra kaki. Frukten har sin opprinnelse så sent som på 1980-tallet i Sharondalen i Israel. 

Persimon er den spanske varianten av kaki. 
Frukten ser ut som en gul tomat. Smaken er søt og litt aprikos-aktig med et stenk av vanilje.

Både skallet og fruktkjøttet til persimon inneholder betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og dette vitaminet bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Frukten inneholder også vitamin C og kostfiber.


Herlig godt -og ganske så sunt 🌿
Hvor sunt det er kommer an på tilbehøret.
Salaten kan serveres, som middag med ris eller nudler eller uten ekstra tilbehør.

Her serverer jeg salaten med marinerte eggnudler =
Pokèbowl 🍜




Forrett til 4 eller hovedrett til 2 personer:

  • 300 g rå laks av god kvalitet
  • 1 stk mango
  • 1 stk persimon/sharon 
  • 1-2 stk avokado
  • 100 g edamame soyabønner
  • Baby leaf mix
  • Koriander
Dressing til salat
  • 1 stk chili
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ts sriracha chilisaus
  • 1 ss seasamfrø
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1-2 ss limesaft
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen ingrediensene til dressingen, smak til med limesaft.
  2. Tin soyabønner eller gi dem ett oppkok før du legger dem over i iskaldt vann. 
  3. Skjær mango, persimon og avokado i biter, staver eller skiver. Skivs over litt lime ellersitronsaft på avokadoen, så den ikke blir brun.
  4. Skjær laksefilet i tynne skiver.
  5. Legg salaten på ett fat eller rett i porsjonsboller eller på tallerkener, med nudler eller ris hvis du ønsker det.
  6. Server dressingen ved siden av.
  7. Spis & Nyt ♫
Marinerte nudler 
  • 150 g eggnudler
  • 1 stk sitron, saften
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 1 ss flytende honning eller fiber-sirup
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Kok nudler etter anvisning på pakken, sil av vannet og skyll dem i kaldt vann. 
  2. Bland sammen de øvrige ingrediensene.
  3. Hell dressingen over nudlene. 
  4. Oppbevares kaldt frem til servering.

Sashimisalat

Marinerte eggnudler


Klar til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar