Baconsurret kjøttboller med rosenkål & parmesan i AirFryer !


Står ikke Alexandra, som vinneren av Stjernekamp så skal jeg spise rosenkål hver dag i ett halvt år, eller en måned, en uke i hvert fall 😅🎶

Vinneren er Bjørn Tomren 🙈
Sikkert velfortjent, han er en utrolig dyktig musiker, men...... 
Minn meg på at jeg skal 'holde kjeft' når Maskorama starter på lørdag 😅

Rosenkål er den minste av de mest kjente kåltypene. 
De små kålrosene vokser ut fra en opptil en meter høy stengel, og siden dette er en spesielt hardfør art egner den seg godt for dyrking i Norge. Rosenkål kan høstes lenge etter at frosten har satt inn. Etter innhøstning er den ikke så lagringsdyktig som andre kåltyper, og derfor går mye av det som dyrkes direkte til nedfrysing. 

Airfryer er en luftfrityrkoker, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft ! Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner -og den trenger kortere steketid.

Smaksrike kjøttboller, surret i bacon og stekt i AirFryer, sammen med rosenkål og gulrøtter.
Jeg serverte retten med tomatsaus og fullkornspasta 🍅


Du trenger til 2-3 porsjoner:
  • 400 g kjøttdeig
  • En neve hakket basilikum
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 120 g bacon
  • Rosenkål
  • 1 ts sukker og 1 ts sukker
  • Gulrøtter
  • Parmesan
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen kjøttdeig, basilikum, hvitløk, egg, salt og pepper.
  2. Form 6 stk avlange kjøttbolle og surr bacon rundt kjøttbollene.
  3. Del gulrøtter i skiver og rens rosenkålen.
  4. Kok rosenkål og gulrøttene i vann tilsatt salt og sukker i ett minutt. Legg dem over i kaldt vann.
  5. Legg kjøttboller i en AirFryer og steke dem på 180 grader i 10 minutter. 
  6. Tilsett rosenkål og gulrøtter. Stek videre i ytterligere 10-15 minutter.
  7. Dryss over revet parmesan ved servering.
Retten kan også tilberedes i stekeovn på 200 grader varmluft. 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF