}); Edels Mat & Vin: Rosa pikekyss 💕 Google+

torsdag 20. desember 2018

Rosa pikekyss 💕


Pikekyss er små søte marengs.
De skal være sprø utenpå og litt seige inni.
Her er en helt standard utgave, tilsatt rød konditorfarge 💕

For oss, som synes det er utrolig mye jobb med julebaksten 😅🤶
Fyll opp en boks med sprø og søte pikekyss 😋 Enkelt og godt !!
De kan fint spises hele året altså 💕

De passer ypperlig i desserten Eton Mess og som tilbehør til 
Brunostis med jordbærcoulis 💕


Du trenger:
  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • Rød konditorfarge
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
  2. Del eggehvite og eggeplommer. 
  3. Pisk eggehviter stive med 1/4 av sukkeret i en helt ren bolle. 
  4. Tilsett sukkeret litt av gangen og rød konditorfarge, men du fortsetter piskingen til en stiv ganske stiv marengs.
  5. Dekk to stekeplater med bakepapir. 
  6. Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
  7. Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
  8. Stek pikekyssene i 2 timer. Test om de er ferdige, de skal løsne fra bakepapiret uten at det blir noe marengs igjen på bakepapiret.
  9. La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
  10. Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Eggeplommene du får til overs kan du bruke til hjemmelaget majones 
-eller kanskje du vil lage en god hjemmelaget eggelikør 💕

Pisker eggehvite og sukker 💕
Marengsen er klar 💕
Klare til steking 💕
Klare til servering 💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar