}); Edels Mat & Vin: Créme Brûlée lavkarbo ! Google+

fredag 17. januar 2020

Créme Brûlée lavkarbo !


Créme Brûlée er silkemyk og har en herlig knasende karamellisert topping💕

Crème Brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Desserten er veldig enkel å lage og bør stekes dagen før servering.

Men, den inneholder masse sukker !
Jeg bytter ut sukker med tagatesse bakesukker, som du får kjøpt i helsekost butikker.


Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose.
Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍

Tagatesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Den karamelliseres lett og egner seg derfor godt til topping !

Mennesker er ikke like, noen reagerer på tagatesse -og andre på sukrin 😉
Fikk forespørsel om man kunne bruke sukrin gold -og det kan man selvfølgelig !
Jeg måtte teste om den lot seg karamellisere -og JA, den fungerer veldig godt !!
God & sprø 💕

Skikkelig snadder 😋

Du trenger til 6 stk:
Inneholder totalt 2797 kcal, 21,3 g karbo / 466 kcal, 3,55 g karbo per porsjon.
  • 6 dl kremfløte
  • 70 gram tagatesse / sukrin gold
  • 1 vaniljestang
  • 3 eggeplommer
  • 2 hele egg
  • + 6 ts/12g tagatesse eller sukrin gold til karamell på toppen 
Sånn gjør du:
  1. Ha fløte og tagatesse i en kjele.
  2. Skrap frøene av vaniljestangen.Tilsett frøene og vaniljestangen i fløteblandingen.
  3. Kok opp blandingen og avkjøl den. Ta ut vaniljestangen.
  4. Pisk sammen eggeplommer og hele egg og rør godt inn den avkjølte fløteblandingen.
  5. Sil fløteblandingen.
  6. Fordel blandingen i 6 små ildfaste former. 
  7. Kok opp vann, da er det kjekt med en vannkoker. Sett formene i en ovnspanne og hell vann i pannen. Vannet skal stå 1/3 opp på formene,
  8. Stek formene i vannbad, på 150°C i ca. 40 minutter. De skal være 'faste' på toppen, de skal være litt 'dissende' i konsistensen.
  9. Avkjøl dem og sett dem i kjøleskapet.
  10. Det tar 4 timer før de har 'satt' seg. De kan med fordel stå natten over.
Servering:
Ta de ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før de skal serveres, så de ikke er iskalde.
Dryss over tagatesse og smelt 'sukkeret' med en Crème Brûlée-brenner rett før servering.

Ingredienser !


Topping med sukrin gold !

6 stk ved bruk av tagatesse !


Fløteblanding, egg og eggeplommer !
Sil fløteblandingen !
Stekes i vannbad !
Dryss over tagatesse !
Karamelliser 'sukkeret' !
Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar