26 januar 2020

UKEMENY - Crock-Pot® Express Multi-Cooker ♫


Forrige uke la jeg ut en ukemeny med slowfood, den finner du her.
Da var det noen lesere, som veldig gjerne ønsket seg en Express ukemeny, med trykkoker oppskrifter.

Den kommer her 🌾🍅
Naturlig nok blir det mest kjøtt og kylling denne uken, da de fleste rettene blir tilberedt med funksjonen trykkoker.

Crock-Pot®Express er en multimaskin, med slowcook, trykkoker og dampfunksjon.
Så jeg fikk lurt inn en fiskemiddag på 'fiske-tirsdag', hvor fisken blir dampet.

Alle oppskrifter til Crock-Pot, som før denne multimaskinen kom på markedet, kun ble brukt til langtidskoking kan også tilberedes i Crock-Pot® Express Multi-Cooker med funksjonen slowcook.
Du finner 80 innlegg/oppskrifter, som passer til Expressen her !

🍓 Ukens dessert trenger bare en bitteliten kjele med sukkervann -og er du ekstra gira på trykkoker uke, så kan du koke sukkerlaken i maskinen, på slowfood, trykkoker, rice eller damp 😅

Selvsagt er det kjøttfri mandag - denne uken også !

Håper du finner noe som frister !
Link til oppskriften finner du i navnet på retten !

Ha en rask, effektiv og matglad uke 🍓🍋

Mandag
Risengrynsgrøt

Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time 😒😅
Allikevel blir grøten svidd i bunn.  Haff, så kjedelig !

Koker du risengrynsgrøt i trykkoker tar det også litt tid, totalt 45 minutter.
Men, den passer selv selv. Du slipper å røre i den -og den blir ikke brent.


Tirsdag

Servert med søtpotet & gulrotpuré 🐟
Rask, sunn og god middag med dampet laks, grønnsaker og salat uten smør og andre meieriprodukter🌿 Fisken blir utrolig saftig og god !


Onsdag

Klebrige nudler og saftig kylling, med den typiske umami smaken !
Toppet med peanøtter, koriander og sesamfrø 🌿
Skikkelig digg kosemat på under 15 minutter ♫♪




Herlig, smakfull og rask kyllingrett med gode krydder og hvitløk 🌿
Brun kyllingen direkte i trykkokeren så du får med deg alle smakene, som danner seg i kjelen.
Det gir en fantastisk smak på sausen.

Mens kylling koser seg i trykkokeren, koker du ris og lager en enkel grønn salat !
Fiks ferdig på kort tid - også så godt som det er ♫♪


Fredag

Chili con Carne er en kjent, god og populær kjøttgryte !
Den trenger vanligvis ett par timer med småputring for å bli skikkelig god.

Men, ikke hvis du lager den i en trykkoker, da er den klar til servering på ca. 30 minutter !

Jeg serverer retten med varme tortilla, guacamole, tomatsalsa, lettrømme og tortilla chips !
Lag guacamole og tomatsalsa først, så det er klart før du setter i gang !


Lørdag

Herlig mørt kjøtt med god saus og grønnsaker med gratinert ost på toppen.
Det er skikkelig godt !

Osmansk Gulasj er en gryte med lam eller oksekjøtt, som først skal koke lenge og vel før den blir gratinert med ost i stekeovnen.
Retten inneholder også sopp, tomater, aubergine og tyrkisk paprika -BIBER 🍆🍅

Jeg har ikke klart å finne noen autentisk oppskrift på denne retten, så dette er min egen tolkning.
Jeg kokte retten i en trykkoker, før jeg helte den over i en ildfast form. 

Jeg serverer retten med bakt potet og salat !


Søndag

Servert med potet & pastinakkgrateng.

Ordet braisere kommer fra det franske ordet 'braisèr'.
En matlagningsteknikk der man bruner kjøttet godt før det kokes, lenge og vel under lokk.

I dag har jeg tilberedt retten i trykkoker. 
Det tar 1/3 av tiden og resultatet blir supermøre, smakfulle lammeskanker i en nydelig saus med grønnsaker.

God middag 🌿


Ukens dessert 

Etter en uke med mange kraftige kjøttretter passer det godt med
- en herlig frisk himmelsk dessert 🍓🍎🍏
Frukt og bær er jo bare så godt da. Bruk de fruktene du liker best og som er i sesong.
Konjakken kan du selvsagt droppe, hvis du ikke vil bruke alkohol eller hvis desserten skal serveres
til barn.

Herlig frisk, søt og syrlig ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF