}); Edels Mat & Vin: Lavkarbo sjokoladekake ! Google+

lørdag 11. januar 2020

Lavkarbo sjokoladekake !


Jeg har lenge vært på utkikk etter en supergod lavkarbo sjokoladekake 💕
Nå kom jeg over denne oppskriften fra Frøken Holm, som jeg bare måtte teste ut !

Jeg stekte den på 160°C i stedet for 165°C, da det står på pakningsvedlegget til tagatesse at kaker ikke bør stekes på over 160°C ved bruk av tagatessse, men det hadde sikkert gått helt fint på 165°C også.


Kaken er søtet med tagatesse bakesukker !
Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose.
Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍

Når du baker med tagatesse blir smak og konsistens tilsvarende lik det du lager med alminnelig sukker. Den tåler ikke høy varme, max 160°C -og trenger derfor lengre steketid.

Tagatesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.

Tagatesse er fortiden ikke mulig å få tak i, men det har kommet en erstatning; 
Finesse bakesukker 🍓


Måtte teste ut julegaven fra svigermor 💝 
Bakeform - kakefat - kaketine i ett  - SMART !!

 😋- DEN ER SABLA GOD !!!
Selv den største søtmomsen hadde neppe merket forskjell på denne og andre sjokoladekaker,
bortsett fra at den er mye saftigere !!

Den kan gjerne lages dagen før servering, for den bli enda bedre når den får 'satt' seg litt.
Den er holdbar i en uke i kjøleskapet og kan fint fryses.

I følge Mors hjemmebakte, er en kake på 26Ø beregnet på 16 porsjoner.
Det vil si at 1/16 av kaken inneholder en kaloribombe med 414 kcal, 
men beskjedne 2,13 g karbo !


Sjokoladekake
  • 200 g finmalte mandler
  • 250 g tagatesse eller finesse bakesukker
  • 250 g smeltet smør
  • 50 g bakekakao
  • 6 egg
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 dl kruttsterk kaffe
  • 100 g rømme

Sånn gjør du:
  1. Mal mandlene til mel.
  2. Smelt smøret.
  3. Pisk egg og tagatesse til eggedosis.
  4. Bland sammen alt det tørre og alt det våte i hver sin bolle.
  5. Bland det sammen vekselvis.
  6. Hell røren i en smurt form, 26Ø, med bakepapir i bunnen, hvis du skal legge kaken over på ett kakefat.
  7. Stekes på 160°C i ca. 60 minutter. Stikk en strikkepinne i kaken for å teste om den er ferdig stekt. Hvis den er helt ren, uten at det har festet seg noe kake på strikkepinnen -er den ferdig.
Sjokoladekrem
  • 200 g mykt meierismør
  • 100 g naturell kremost
  • 100 g tagatesse
  • 5 ss bakekakao
  • 1/2 dl kruttsterk kaffe
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen tagatesse, kakaopulver og kaffe til alt er løst opp.
  2. Pisk smøret til det er skikkelig mykt.
  3. Tilsett kaffeblandingen og pisk litt til.
  4. Ha i kremost og bland det sammen til en jevn krem.
  5. Del kaka i to deler og smør på krem mellom lagene og utenpå kaka når den er avkjølt.
Mandler !
Eggedosis !
Bland sammen tørt og bløtt hver for seg !
Bland det vekselvis inn i eggedosisen !

Pensle kakeformen med fett !
Stek sjokoladekaken !
Ferdig stekt 😋
Glasur !
Kremost holdt jeg nesten på å glemme !
Del kaken i to og smør på ett lag sjokoladekrem !
Klar til servering !
Hele kaken inneholder totalt 34 g karbo !

Praktisk kakeform !

8 kommentarer:

  1. Nydelig kake, takk for oppskriften 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra du likte den :) Den er mektig, men veldig god.

      Slett
  2. Fantastisk nydelig kake, takk for oppskrift :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, skal du ha -for hyggelig tilbakemelding :)

      Slett
  3. Skal prøve denne. Men blir den ikke himla søt med så mye tagatesse? Tilsvarer 1/2 kg sukker 😅

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke etter min smak, men du kan selvsagt bruke mindre søtning hvis du vil det :)

      Slett
  4. Nydelig kake! Halverte søtningsmengde og det var mer enn søtt nok for meg. Blir garantert gjentatt, takk for oppskrift!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra ! Mulig den er enda bedre med mindre søtningsmengde, skal teste det :)

      Slett