10 januar 2020

Kjøttpudding av kvernet høyrygg ♫♪♫♪ Bacon-Wrapped Meatloaf !!


Skikkelig god kjøttpudding får du av å kverne høyrygg !
- Og den blir ekstra smaskens -når den pakkes inn i bacon !

Høyryggen sitter helt foran på ryggen til dyret.
Kjøttet inneholder ca. 20% fett og er ett perfekt utgangspunkt for saftig kjøttdeig.
Trikset er å arbeide minst mulig med kjøttet så ikke kjøttfibrene blir ødelagt.
Bruk kaldt kjøtt og kalde redskaper. Da blir visstnok fettet jevnere fordelt.


Hvis du ønsker en utgave med Chilisaus finner du oppskriften her  

Denne utgaven serveres med
- Grønn peppersaus, ovnsbakte poteter & grønnsaker 🌿


Til 6 porsjoner
Kjøttpudding
  • 900 g høyrygg
  • 1,5 ts salt
  • 2 egg
  • 5 ss rødvin 
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • ca.1 dl melk
  • 280 g bacon
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp høyrygg i biter på ca. 2 x 2 cm.
  2. Krydre kjøttet med salt, før du legger det i kjøttkvernen. Fordel saltet rundt kjøttbitene.
  3. Legg i litt og litt kjøtt og la maskinen gjøre jobben, ikke dytt kjøttet hardt ned i maskinen
  4. Bland forsiktig inn egg, rødvin, potetmel og pepper. Bland det godt sammen, men rør minst mulig.
  5. Spe med melk litt og litt om gangen til passe konsistens.
  6. Legg bacon utover på plastfolie i ett flettemønster.
  7. Legg kjøttpuddingen på midten av baconet og brett sidene stramt over på hver side. Dette kan gjøres i god tid -og la den ligge kaldt frem til steking.
  8. Ta forsiktig av plasten.
  9. Legg kjøttpuddingen, med skjøten ned i en ildfast form, penslet med litt olje i bunnen.
  10. Stekes ved 170°C varmluft i 60 minutter.
  11. La kjøttpuddingen hvile i 10 minutter, før du skjærer den i skiver.
Grønnsaker
  • Mandelpoteter
  • Søtpotet
  • Rød paprika
  • Rødløk
  • Squash
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Vask poteter og grønnsakene.
  2. Del dem opp i passende biter. Jeg brukte små mandelpoteter, men er de litt store kan du dele dem i to.
  3. Legg alt i en ovnspanne, bland inn litt olje og krydre godt med salt og pepper.
  4. Sett inn grønnsakene, sammen med kjøttpuddingen, etter kjøttpuddingen har stått i ovn i 15 minutter. Stekes på 170°C varmluft i 45 minutter.
Grønn Peppersaus
  • 6 dl kjøttkraft 
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 ss grønn pepper
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss Mrs Chengs soppsoya eller mørk soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller vann.
  2. Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
  3. Knus grønn pepper grovt i en morter.
  4. Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter
  5. Hell i kremfløte og smak til med soppsoya. 
  6. La sausen koke i ytterligere 5 minutter.
Spis & Nyt ♫♪
Skjær høyrygg i biter

Kvern kjøttet 
Rør inn de øvrige ingrediensene 
Bacon !
Bacon !
Kjøttpudding !
Bacon-Wrapped Meatloaf !
Klar til steking 
Kok grønn peppersaus !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF