14 januar 2020

Ovnsrett med kjøttdeig, blomkål & ost !!

'Supergod ovnsrett med tre typer ost !!!
Jarlsberg - Mozzarella - Parmesan 😋

Det er så enkelt med alt i en form, som kan gjøres klar på forhånd.
Denne kan du forberede dagen før servering. 

Avkjøl kjøtt/blomkålblandingen før du den legger den i formen sammen med ost.
Oppbevar retten, dekket til med folie eller plast i kjøleskapet frem til den skal stekes.

Denne retten har jeg tidligere laget med pasta 
-og den er altså fantastisk god, oppskrift her.
Men, med fullkorns pasta penne fra Knorr inneholder retten 677 kcal og hele 40 g karbo per porsjon.

Dette er en lavkarbo utgave med blomkål, som er rik på vitamin C og kostfiber, 
B-vitaminet folat og kalium. 
Det er noe annet det, enn pasta laget av tomme karbohydrater !!

Herlig, enkel og smakfull hverdagsmiddag 🍅
Server retten med gode lavkarbo rundstykker, oppskrift her.
'

Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder 2008 kcal, 32 g karbo / 502 kcal, 8 g karbo per porsjon
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 stk chili, rød
  • 1 ss smør
  • 800 g hermetiske tomater, i biter
  • 1 dl vann
  • 1 bunt basilikum
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 250 g kokt blomkål
  • 200 g revet Jarlsberg
  • 125 g fersk mozzarella
  • 50 g Grana padano
Sånn gjør du:
  1. Del blomkål i ganske små buketter og kok den i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Sil godt av vannet.
  2. Hakk løk og press eller riv hvitløk.
  3. Stek kjøttdeigen i smør, tilsett løk, hvitløk og chili og stek til løken er gyllen.
  4. Tilsett tomater og vann -og la kjøttblandingen koke i ca. 20 minutter.
  5. Rør inn salt, pepper og grovhakket basilikum.
  6. Tilsett blomkål i kjøttsausen sammen med 25 gram parmesan.
  7. Legg halvparten av kjøttblandingen i en smurt ildfast form.
  8. Legg på mozzarella i skiver og 100 g revet jarlsberg.
  9. Legg på resten av kjøttblandingen og topp med resten av jarlsberg og parmesan osten.
  10. Stekes på 200 grader i 25 minutter.
Dagens info:
Når vi spiser karbohydratrik mat, bryter fordøyelsessystemet ned karbohydrater til enkle sukkerarter, det vil si glukose, fruktose eller galaktose. Samtidig skiller bukspyttkjertelen ut et hormon - insulin - som er nødvendig for å få glukosen fra blodet, og inn i kroppens celler. Dette sukkeret blir brukt til energi i kroppens celler, vev og organer. Overskudd blir lagret i leveren, musklene og fettcellene i form av glykogen og fett til senere bruk.

Ved å kutte ned på karbohydrater, vil kroppen gå over til å forbrenne fett fra fettreservene.
Hvis du er interessert kan du lese mer om lavkarbo her !

Ingredienser !


Blomkål !
Koker kjøttsaus !
Nom Nom 😋
Klar til steking !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF