05 januar 2020

Nakkekoteletter med løk !


Herlig smaksrike koteletter med masse løk i en nydelig saus. 
Det er så godt det 🌿

Koteletter er billig middag -og veldig godt bare den blir varmebehandlet lenge nok.

Når jeg var ung var det typisk søndagsmiddag, men nå er koteletter mest populær som grillmat, i hvert fall hos de unge.

Du trenger ikke kniv, kotelettene kan deles med gaffel !
Jeg tilbereder retten på slowcook i Crock-Pot, men den kan også stekes i stekeovnen eller trykkoker.

Serveres med hva du måtte ønske av tilbehør.
Jeg spiste retten med kun grønnsaker, men serverte luftfriterte poteter og tyttebærsyltetøy til min bedre halvdel
🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 2198 kcal, 34,1 g karbo / 550 kcal, 8,5 g karbo per porsjon
  • 800 g koteletter
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 2 stk løk
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 2,5 dl kyllingbuljong 
  • 1 dl eplemost
  • 3 ss soyasaus 
  • 1 ss worcestershire saus
  • 2 ts johannesbrødkjernemel * ( eller 2 ss maizena)
  • (Koriander ) 🌿
Sånn gjør du:
  1. Krydre kotelettene med salt og pepper.
  2. Brun kotelettene rask i en stekepanne eller rett i innerkjelen, hvis du har funksjonen bruning -eller innerkjele av duraceramic. Fordelen med det er at du får med deg alle de gode smakene fra bruningen.
  3. Legg dem til side.
  4. Skjær løk i skiver og la dem surre til de er gylne.
  5. Legg koteletter i innerkjelen sammen med løk, rosmarin, kyllingbuljong, eplecider, soyasaus og worcestershire saus.
  6. Bland alt godt sammen og kok på LOW i 5 timer.
  7. Bland inn 'mel' rørt ut i litt vann.
  8. Kok videre i 30 minutter.
  9. Spis & Nyt med ønsket tilbehør.
I stekeovn
Følg oppskriften, men legg retten i en ildfast form.
Jo lengre steketid, desto mørere kjøtt.

Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen :
125 °C - 4 timer
150 °C - 3 timer
175 °C - 2 timer

CROCK-POT EXPRESS MULTICOOKER / TRYKKOKER
  1. Følg oppskriften, som ovenfor.
  2. MEAT i 20 minutter + 5 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket.
  3. Tilsett johannesbrødkjernemel/maizena utrørt i vann.
  4. Sett maskinen på BROWN/SAUTE og la det småkoke til sausen tykner.
Ingredienser 
Brun kotelettene 
Stek løken gyllen
Bland alt godt sammen 
Kok på LOW i 5 timer 
Rør inn johannesbrødkjernemel 

* Johannesbrødkjernemel er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel.
Det er laget av frøene som sitter inni fruktbelgene fra johannesbrødtreet, som dyrkes i landene rundt Middelhavet. Johannesbrødkjernemel, passer godt i glutenfri matlaging og perfekt for ett kosthold med lite karbohydrater.



Poteter, til den som vil ha det !
Fikk renset stekeovnen i dag, med pyrolyse !
Det trengtes !

«Pyrolyse» er en termisk prosess som innebærer spalting av sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved bruk av varme. Viktige pyrolyseprosesser finner sted blant annet i oljeraffinerier og i kjemisk industri - men du kan altså også få det i stekeovnen din, for hjemmebruk.

I stekeovnen forbrennes smuss og fett ved 500°C, og det vil kun bli litt støv igjen i bunnen av stekeovnen som enkelt kan børstes bort når ovnen er nedkjølt. Og dette helt uten bruk av kjemikalier.

Det fordrer selvsagt at du har denne funksjonen på ovnen din.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF