Nå kom jeg over denne oppskriften fra ⇾ Frøken Holm, som jeg bare måtte teste ut !
Jeg stekte den på 160°C i stedet for 165°C, da det står på pakningsvedlegget til tagatesse at kaker ikke bør stekes på over 160°C ved bruk av tagatessse, men det hadde sikkert gått helt fint på 165°C også.
Kaken er søtet med bakesukker !
Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose. Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍Når du baker med tagatesse blir smak og konsistens tilsvarende lik det du lager med alminnelig sukker. Den tåler ikke høy varme, max 160°C -og trenger derfor lengre steketid. Tagatesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Tagatesse er fortiden ikke mulig å få tak i, men det har kommet en erstatning;
Finesse bakesukker 🍓 Brukes du Finesse baksukker bør du bruke ⇾ denne oppskriften !
Finesse bakesukker 🍓 Brukes du Finesse baksukker bør du bruke ⇾ denne oppskriften !
😋- SJOKOLADEKAKEN ER SABLA GOD !
Kaken bør lages dagen før servering, for den bli bedre når den får 'satt' seg litt.
Den er holdbar i en uke i kjøleskapet og kan fint fryses.
En kake på 26Ø beregnet på 16 porsjoner 🍰
1/16 av kaken inneholder en kaloribombe med 414 kcal, men beskjedne 2,13 g karbo !
- 200 g finmalte mandler
- 250 g tagatesse
- 250 g smeltet smør
- 50 g bakekakao
- 6 egg
- 3 ts bakepulver
- 2 ts fiberhusk
- 1 dl kruttsterk kaffe
- 100 g rømme
- Mal mandlene til mel.
- Smelt smøret.
- Pisk egg og tagatesse til eggedosis.
- Bland sammen alt det tørre og alt det våte i hver sin bolle.
- Bland det sammen vekselvis.
- Hell røren i en smurt form, 26Ø.
- Stekes på 160°C i ca. 60 minutter. Stikk en strikkepinne i kaken for å teste om den er ferdig stekt. Hvis den er helt ren, uten at det har festet seg noe kake på strikkepinnen -er den ferdig.
Sjokoladekrem
- 200 g mykt meierismør
- 100 g naturell kremost
- 100 g tagatesse eller finesse
- 5 ss bakekakao
- 1/2 dl kruttsterk kaffe
Sånn gjør du:
- Rør sammen tagatesse, kakaopulver og kaffe til alt er løst opp.
- Pisk smøret til det er skikkelig mykt.
- Tilsett kaffeblandingen og pisk litt til.
- Ha i kremost og bland det sammen til en jevn krem.
- Del kaken i to når den er godt avkjølt smør utover ett lag sjokoladekrem. Legg på den andre halvdelen og legg på resten av sjokoladekremen rundt kantene og på toppen av kaken.
![]() |
Pensle kakeformen med fett ! |
![]() |
Stek sjokoladekaken ! |
![]() |
Ferdig stekt 😋 |
![]() |
Glasur ! |
![]() |
Kremost holdt jeg nesten på å glemme ! |
![]() |
Del kaken i to og smør på ett lag sjokoladekrem ! |
![]() |
Klar til servering ! |
![]() |
Hele kaken inneholder totalt 34 g karbo ! |
![]() |
Praktisk kakeform ! |
Nydelig kake, takk for oppskriften 🙂
SvarSlettSå bra du likte den :) Den er mektig, men veldig god.
SlettFantastisk nydelig kake, takk for oppskrift :)
SvarSlettTakk, skal du ha -for hyggelig tilbakemelding :)
SlettSkal prøve denne. Men blir den ikke himla søt med så mye tagatesse? Tilsvarer 1/2 kg sukker 😅
SvarSlettIkke etter min smak, men du kan selvsagt bruke mindre søtning hvis du vil det :)
SlettNydelig kake! Halverte søtningsmengde og det var mer enn søtt nok for meg. Blir garantert gjentatt, takk for oppskrift!
SvarSlettSå bra ! Mulig den er enda bedre med mindre søtningsmengde, skal teste det :)
SlettDenne fikk jeg lyst til å lage| Har finesse bakesukker, og håper den er vennligere mot magen enn det Tagatesse er ...!
SvarSlettMen, jeg kunne tenkt meg å enten halvere oppskriften, ev. 2/3 av den, i en 20 cm springform. Har du noen tanker/tips om hvordan jeg bør justere steketiden? Jeg er ikke så erfaren når det kommertil baking ...
Jeg har ikke prøvd finesse, så det vet jeg ikke. Hvis du steker mindre mengde i en mindre form, blir jo det ikke så stor forskjell på steketiden tror jeg, høyden blir jo omtrent den samme (men, nå er ikke jeg konditor altså :) Du kan jo sjekke den med en strikkepinne etter 50 minutter, er det ikke deig på pinnen er den ferdig stekt.
SlettOk, takk for svar! :-)
Slett