}); Edels Mat & Vin: Pinnekjøtt kokt i hjemmelaget buljong -og servert med smørsaus ! Google+

fredag 5. februar 2021

Pinnekjøtt kokt i hjemmelaget buljong -og servert med smørsaus !


I denne oppskriften koker jeg pinnekjøtt i hjemmelaget buljong 🐑

Litt a'la Hellstrøm....
En time 'sa' Hellstrøm, Makan 🙈 Tenker vi sier to' jeg 👍
Pinnekjøttet ble veldig godt på smak, men må, som sagt kokes i to timer 😅

Anbefaler å bruke røkt pinnekjøtt, når det skal tilberedes på denne måten, da kjøttet vil miste mer av saltet og noe av smaken, enn ved vanlig damping.

Hvis du ønsker dampet pinnekjøtt, finner du alt du trenger å vite om pinnekjøtt her ! !

Server retten med kålrotstappe, smørsaus og mandelpoteter, som du finner oppskrift på her
Vi hedmarkinger må selvfølgelig ha litt tyttebær til 🐑

Min anbefaling er å koke pinnekjøttet i trykkoker, oppskrift her og server den med smørsaus, den passet veldig godt til kjøttet -og selvfølgelig kålrotstappe & poteter !

Bare vent... i desember 2021, kommer 'den perfekte oppskrift på pinnekjøtt' 💚


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 kg pinnekjøtt
Buljong
  • 4,5 liter vann
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 1 purre
  • 1/2 sellerirot
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 ts pepper
  • 1 ss einebær
  • 1 ts cayennepepper
  • Timian
Smørsaus
  • 1 dl kraft/buljong 
  • 200 g smør
  • Persille
  • 1/2 ts hvit pepper, malt
  • Salt 
Sånn gjør du:
  1. Vann ut pinnekjøttet etter anvisning fra produsenten, 12-24 timer. Jeg brukte røkt pinnekjøtt fra Gilde, som jeg vannet ut i 16 timer, skiftet vann etter 10 timer.
  2. Start med å lage buljongen. Ha vann i en stor kjele. Rens og kutt løk, gulrot, purre og selleri og legg det i kjelen. Tilsett laurbærblad, svart pepper, einerbær, timian og kajennepepper. La kraften koke minst en time, gjerne lenger. Sil kraften/buljongen over i en kjele, som har plass til pinnekjøttet.
  3. Legg utvannet pinnekjøtt i kraften. Kok opp -og fjern skummet, som legger seg på toppen. La pinnekjøttet småkoke i ca.2 timer, til kjøttet nesten løsner fra beinet. 
  4. Rett før servering legges pinnekjøttet på en ovnsplate og brunes litt i stekeovn på 250 grader, med grillfunksjonen på, i ca. 5 minutter.
  5. Lag smørsaus rett før servering : Kok opp kraften i en kjele. Ta kjelen av varmen og visp inn romtemperert smør. Ikke la sausen koke etter smøret er tilsatt, da vil den skille seg. Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper. 






Kålrotstappe
  • 1,5 kg kålrot
  • 2 stk gulrøtter
  • Vann
  • 1 ss salt
  • 0.5 ts hvit pepper
  • 1,5 dl fløte
  • 5 ss smør

Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
  2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  3. Hell av kokevannet.
  4. Mos grønnsakene sammen med smør og litt av fløten med en stavmikser.
  5. Spe med fløte til riktig konsistens -og kjør det til en fløyelsmyk mos.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Hold den varm på svakeste temperatur frem til servering.
Steg for steg... 👇

Ingredienser 

Kok buljong 

Sil av grønnsakene 


Kok pinnekjøttet i buljongen, ikke i en, men to timer !!

Ferdig kokt pinnekjøtt, skal brunes i stekeovn... 


Lag smørsaus 😋

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar