Blåskjell & Parmesan frites !


Blåskjell er på sitt beste nå på vinteren ♫
Når det er iskaldt i vannet forsvinner algene, og levevilkårene for blåskjellene bedre.
Da blir de ekstra kjøttfulle og smakfulle 😋

I denne oppskriften har jeg brukt
 sjalottløk, chili, fløte, cider og urter 🌿
Cider kan erstattes med hvitvin eller eplemost.
Koriander og persille kan erstattes med andre urter, som basilikum, gressløk og dill.

De fantastisk gode blåskjellene passer utrolig godt sammen med parmesan frites !
Forbered potetene i god tid. De blir aller best om de er godt vannet ut, så man får ut stivelsen i potetene -og tørket godt av før de stekes.


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 1 kg blåskjell
  • 2 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 1,5 dl cider
  • 1 dl kremfløte
  • Persille, frisk
  • Koriander, frisk
  • Poteter
  • Parmesan
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Surr hakket sjalottløk og finhakket chili i litt olje i en stor kjele.
  2. Tilsett hvitvin og fløte.
  3. Kok opp.
  4. Ha i vasket, renset og kontrollerte blåskjell, kast de som ikke har lukket seg.
  5. La de dampe under lokk til blåskjellene åpner seg, det tar ca 7 minutter. 
  6. Tilsett fersk hakket persille og koriander.
  7. Serveres ny-dampet, gjerne rett fra kjelen med parmesan frites ! 
  8. Kraften spises med skje, den smaker helt nydelig 💛
Parmesan frites
  1. Del opp potetene i strimler og legg dem i kaldt vann ett par timer.
  2. Sil av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle. 
  3. Varm opp stekeovnen til 180°C varmluft.
  4. Legg poteter i en ovnspanne med bakepapir og dryss over olje, revet parmesan, salt og pepper.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 40 minutter eller til de er sprø og gylne.

Store pommes frites av bakepoteter 

Ingredienser 

Parmesan frites, klare til steking


Blåskjell 

Parmesan frites 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF