06 februar 2021

Ovnsbakt skreiloins med selleri & blomkålpuré -og soyasmør med granateple ♫♫ Skrei A'la Trøan !


SKREI - er en av de beste fisketypene vi har i Norge.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!
Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er i tidspunktet januar til slutten av mars.


Loins er ryggstykkene på fisken. Selve indrefileten 💚
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast, kraftig og saftig 💛

Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.

Smaksrik, nydelig, men veldig mektig middag med utrolig god smakssammensetning !
Oppskriften er laget etter inspirasjon av middagstips fra sanglerken Trøan ♫♫
Retten har svært lavt innhold av karbohydrater.

Perfekt dampet skrei, kremet puré og god smørsaus med granateple, som eksploderer i munnen 🍎


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g skreiloins uten skinn og bein -eller vanlig torskefilet
  • Salt
  • Pepper
  • Selleri & blomkålpuré *
  • Soyasmør med granateple *
Sånn gjør du:
  1. Del skreiloins i serveringsstykker og legg dem i en ovnspanne.
  2. Krydre godt med salt og pepper.
  3. Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
  4. Stekes i ca. 12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskefileten.
⊱ Selleri & blomkålpuré
  • 1 stk sellerirot
  • 1-2 stk blomkål
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss meierismør
  • 1/2 ts malt muskatnøtt
  • Salt
  • Pepper, gjerne hvit pepper hvis du har det
Sånn gjør du:
  1. Skrell og del sellerirot i ganske små biter og del blomkål i buketter.
  2. Kok blomkål og sellerirot til de er møre, 7-10 minutter.
  3. Sil av vannet og kjør den glatt med en stavmikser.
  4. Tilsett fløte og smør, til passende kremet, silkemyk konsistens. 
  5. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
  6. Hold den varm på svak varme frem til servering.
⊱ Soyasmør
  • 200 g ekte smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 8 ss soyasaus
  • Granateple
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Brun smøret "nøttebrunt", men pass godt på så det ikke blir brent.
  2. Avkjøl smøret litt før du tilsetter sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær.
  3. Varm opp uten å koke og tilsett soyasaus.
  4. Tilsett granateple og persille rett før servering.
Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen.
Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare. 
Det er bare nyper og valnøtter som inneholder mer. 
Granateple inneholder 7,8 g kabro per 100 g, men det er en forholdsvis liten mengde per porsjon i retten.

Granateple 

Selleri & blomkålpuré -og soyasmør med granateple
Skreiloins

Skreiloins

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF