06 februar 2021

Jordbærfromasj og Sjokolademousse - Lavkarbo !

"Når du går på lavkarbo -og har lyst på søt og god dessert, men ikke har tid eller gidder å lage den fra bunnen av" 😅😋

Da jukser vi litt, med noen ferdige produkter ! 

Ikke like godt, som hjemmelaget, men helt grei erstatning, når man bare 'må ha noe søtt' !

Jordbærfromasjen er faktisk ganske god.
Den inneholder kun 2 g karbo per porsjon, men på grunn av kremfløten er den en liten kaloribombe. Kan gjerne dele den i mindre porsjoner for den er ganske så mektig 🍓
Jepp 👍 Den lager jeg gjerne igjen !

Sjokolademoussen smakte ikke verst ! 
Inneholder dobbelt så mye karbo i forhold til jordbærfromasjen, men til trøst, kun 1/3 av kaloriene 🍓 


🍓  Jordbærfromasj
Inneholder 267kcal, 2 g karbo per porsjon
  • 1 pk sukkerfri jordbærgele
  • 4 dl vann
  • 3 dl kremfløte
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann og rør godt inn gelepulver.
  2. Avkjøles.
  3. Visp kremfløte til krem. Ikke visp den for hardt, da kan moussen skille seg.
  4. Bland sammen avkjølt gele og krem.
  5. Legg det over i porsjonsglass og la dem stivne i kjøleskapet i tre, fire timer.
🍓   Sjokolademousse 
Inneholder 85 kcal, 13 g karbo per porsjon / 6,6 g netto karbohydrater *
  • 1 pk sukrin chocolate mousse 
  • 2 dl lett melk
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen melk og sjokoladepulveret på høy hastighet i 5 minutter, til den tykner.
  2. Legg deg over i porsjonsglass og la moussene stivne litt i kjøleskapet i minst en time. 

* Netto Karbohydrater, det som står bak netto karbohydrater er så mange karbohydrater man skal regne med på produktet. Dette tas opp som sukker i kroppen. Men også her må det tar forbehold om at det kan være enda mer, om man er av dem som tar opp sukkeralkoholer som sukker også. 

Sukkeralkoholer er 'navnet' på kunstig eller naturlig søtning, som er benyttet istedenfor sukker. Disse kan man trekke fra i regnestykket, men med visse forbehold, Noen sukkeralkoholer påvirker nemlig også blodsukkeret, blant annet Maltitol, som er utvunnet av korn, og har en Gi på ca. 50.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF