02 november 2019

En av verdens beste biffsnadder !!

*
Har du lyst på noe skikkelig godt ?
Da bør du prøve denne oppskriften !

På 80-tallet var det dårlig med biff i butikkene.
Det var sjeldent jeg ville være med i butikken når jeg var i 13-14 år's alderen, unntaket var når far skulle på CC i Hamar på lørdagene.
Da fikk jeg ofte 'smisket' til meg en vakumpakket 'biff-klædd'.


Det var kanskje på grunn av kvaliteten på kjøttet det ble laget biffsnadder av 'biffen'.
Det var altså så godt, selv om kjøttet ofte var litt seigt 😋
Mørning av kjøtt var ikke 'oppfunnet' enda tror jeg.

Verdens beste biffsnadder serveres med bearnaise og hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta !

Mannen i huset fikk pommes frites og jeg spiste, på lavkarbo-vis retten med hjemmelaget lavkarbo pasta, som jeg hadde på lur i fryseren.
Tinte den i kjøleskapet og varmet pastaen opp i grønnsaksbuljong.
Oppskriften på lavkarbo pasta finner du lengre ned i innlegget 🌿

Spis & Nyt ♫♫


Du trenger til 4 personer:
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 1 glass jalapeno
  • Smør
  • Raps eller solsikkeolje
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul løk
  • 1 ss maizena eller 2 ts johannesbrødkjernemel
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss Mrs Cheng's soppsoya (tror jeg må til Sverige og kjøpe en pall, så jeg kan selge den i Norge 😉
  • 1 ss hoisinsaus
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
  • Lavkarbo pasta * eller hva du måtte ønske av poteter, pasta eller ris
  • Bearnaisesaus *
🌿 Sånn gjør du:
  1. Skjær biffkjøtt i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
  2. Sil av kraften og fjern også mesteparten av jalapeno, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
  3. Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
  4. Skjær paprika og løk i tynne strimler.
  5. Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
  6. Legg tilbake kjøttet og rør inn maizena eller johannesbrødkjernemel, blandet ut i vann. 
  7. Bland alt godt sammen og kok til det tykner.
  8. Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
  9. Dryss over hakket koriander ved servering.
  10. Server retten rykende varm med bearnaise og hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
Høykarbo til 'far' !!
🌿 Lavkarbo-pasta
Oppskriften er til 300 gram ferdig pasta.
Inneholder : 759 kcal - 5,4 g karbo / 253 kcal - 1,8 g karbo per 100 gram ferdig stekt pasta
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 1/2 dl fiberhusk
Sånn gjør du: 
Steg for steg bilder finner du 👉 her.
  1. Forvarm stekeovnen til 150°C.
  2. Visp sammen egg, kremost og fiberhusk i en blender.
  3. La pastadeigen svelle i 10 minutter.
  4. Del deigen i to og legg halvparten på et ark bakepapir.
  5. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på.
  6. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pastadeigen.
  7. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får ett tynt lag med pastadeig.
  8. Stekes i 10 minutter.
  9. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret. Gjenta med den andre halvparten av pastadeigen.
  10. La pastaen avkjøles før du ruller den sammen og skjærer den opp i tynne strimler.
  11. Kok opp grønnsaksbuljong. Legg i pasta og la den trekke i buljongen i ca. 5 minutter, til den er gjennom varm.
🌿 Bearnaisesaus
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du 👉 her 
- eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.

Biffkjøtt & Jalapenos !
Ingredienser !
Lavkarbo pasta !
Steker grønnsaker !
Straks klart !!
Med 1 porsjon biffsnadder, 1/2 dl bearnaise & 100g lavkarbo pasta 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF