17 november 2019

Ovnsbakte kålruletter av kinakål med tomatsaus !


Kålruletter ble opprinnelig laget med hodekål og trekt i varm kjøttkraft, oppskrift 👉 her.

I dag har jeg brukt kinakål, dampet dem i stekeovn og servert dem med en god tomatsaus🍅

Kinakål er kål, ikke salat !!
De milde og søte smakstonene i kinakålen kommer virkelig til sin rett når den varmes.
Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater.

Hvis det blir igjen rester, kan du lage en kjempegod resteform. 
Oppskrift 👉 her ! 

Går du på lavkarbo må du selvfølgelig bruke lavkarbo pasta i resteformen.


Til 4 porsjoner
Inneholder 1596 kcal, 95,2g karbo / 399 kcal, 24g karbo per porsjon
Kålruletter 
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl lettmelk
  • 8-10 blader kinakål
  • 10 dl kjøttkraft
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær, potetmel og bakepulver. Kjør det i en kjøkkenmaskin, mens du sper med litt og litt av melken. (Bakepulveret vil hindre farsen i å krympe for mye under varmebehandling og den vil holde seg saftig)
  2. Skjær vekk litt av den nederste hvite delen på kinakålen. Del kålen opp i blader. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av på ett rent kjøkkenhåndkle.
  3. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og rull dem sammen til en liten, tett pakke. Bind dem sammen med bomullstråd.
  4. Kok opp kjøttkraft. Jeg brukte vann og to beger kjøttfond.
  5. Legg kålrulettene i en ildfast form og hell over varm kjøttkraft.
  6. Dekk formen med aluminiumsfolie.
  7. Stekes i ovnen på 200 °C i 40 minutter.
  8. Server retten med hva du måtte ønske av poteter, pasta eller ris. Tilbehør er ikke inkludert i kalori/karbo utregningen.
Tomatsaus
  • 1 gul løk
  • 4 ss olivenolje
  • 100g /1 stk stor gulrot
  • 80g /2 stk stangselleri stenger
  • 400 g hermetiske tomater 
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 5 dl vann
  • 2 ss tomatpure
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Hakk løken og skjær gulrøtter og stangselleri i tynne skiver.
  2. Fres grønnsakene i olje i en kjele.
  3. Tilsett vann og buljong og la det koke til nesten halvparten er redusert.
  4. Tilsett tomatpure og tomater. 
  5. Kok videre i 10 minutter. 
  6. Kjør sausen med en stavmikser til den blir glatt.
  7. Smak til med salt og pepper.
Lag farsedeigen !
Kok kålbladene !

Lag kålrulettene !
Kok kraft !
Klar til steking !
Lag saus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF