06 desember 2019

Chiligryte med mørbrad & bacon !!


Smaksrik, varmende gryte med gode krydder 🌿🍅

Denne retten kan kokes på SLOWCOOK i 8 timer,
TRYKKOKES i 30+15 minutter eller småputre i en vanlig kjele i ca. 2 timer ♫

Retten er ganske så hot, bruk litt mindre krydder hvis du ønsker en mildere variant.

Red Curry Paste
- kan du lage selv, hvis du har hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt.
Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker.

God middag, som passer perfekt på kalde dager 🌿
Server retten med tilbehør etter eget ønske, jeg brukte ris, brokkoli og gulrøtter.


🍷 I glasset: 
Marco Pontarelli Governo Toscana 2016

Toscana Italia, 100%  Sangiovese 
Fruktig og balansert smak, med en rik og bløt ettersmak.
Duft av røde bær, med hint av vanilje og krydder.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg mørbrad av storfe
  • Stekeolje
  • 140 g bacon
  • 2 ss hvetemel
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stor gul løk
  • 1 stor rød paprika
  • 1 beger kjøttfond eller knust buljongterning
  • 1 ts salt
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ts chilipulver
  • 3 ts spisskummin
  • 2 ts oregano
  • 1 ss red curry paste
  • 0,5 dl vann
  • 400 g hermetiserte tomater
  • Koriander 🌿
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøtt og bacon passende biter.
  2. Stek kjøttet, litt og litt om gangen i olje -og legg det til side. Har du Crock-Pot Ekspress eller Crock-Pot med innerkjele av DuraCeramic kan du brune kjøttet direkte i kjelen, men gjør det i flere omganger så kjøttet blir stekt og ikke kokt.
  3. Stek baconet på samme måte.
  4. Hakk løk og finhakk hvitløk, stek det i en panne eller rett i kjelen, som nevnt ovenfor, med litt olje eller smør til det blir gyllent. Legg det over i innerkjelen.
  5. Bland all krydderne i vannet, sammen med kjøttfond, tomatpure og currypasta. Bland det godt sammen til en marinade.
  6. Legg kjøtt og bacon i innerkjelen. Dryss over hvetemel og bland det godt inn.
  7. Skjær paprika i biter og legg det over i kjelen.
  8. Hell i kryddermarinaden og tomater.
  9. Bland alt godt sammen så krydder og tomater blir blandet inn i kjøttet og grønnsakene.
  10. Kok på SLOWCOOK innstilling LOW i 8 timer -eller bruk TRYKKOKER funksjon, MEAT i 30 minutter + 15 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket.
  11. Dryss over litt frisk koriander ved servering.
Retten kan selvfølgelig tilberedes i vanlig kjele !
Gjør de samme forberedelsene, men bruk ca. 4 dl kraft.
La gryta småkoke i ca. 2 timer, men pass på væskemengden og tilsett mer kraft hvis nødvendig.

Ingredienser ♫
Brun kjøtt, bacon og løk ♫
Krydderblanding ♫
Bland inn mel, tilsett paprika, tomater og krydderblandingen ♫
Klar til koking ♫

Spis & Nyt  ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF