13 desember 2019

Kålbiks med kålpølser !


Bror og svigerinne har tatt julens Norgestur, fra hjemlandet Danmark !
I bagasjen hadde de med seg dansk kålpølse fra slagter Lampe og juleøl til lillesøster.
Fikk med oppskrift også -og den må prøves !

Ægte sønderjyske kålpølser er en traditionsrig pølse, hvortil der kun anvendes de bedste råvarer. På grund af kålpølsens kraftige smag er den velegnet til alle former for kål, stuvede kartofler m.m


Retten inneholder kommen, som ikke må forveksles med spisskummen, som blir brukt i tacokrydder.
Kommen, som danskene kaller det -er karve, som blir brukt i akevitt og surkål !

I Danmark blir retten servert med sennep og rugbrød !
Jeg droppet rugbrød og serverte retten med mandelpoteter, sennep og tyttebærsyltetøy.

Perfekte mandelpoteter uten skall finner du oppskrift på her.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 20 g smør
  • 750 g hodekål, i tynne strimler
  • 2 løk, hakket
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk timian
  • 1 ts kommen/karve * Det står 1 ss i oppskriften 😏
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss honning
  • 1 dl øl
  • 700 g kålpølse
  • 1 syrlig eple i små terninger
  • Finrevet pepperrot, den droppet jeg
Tilbehør:
Sånn gjør du:
  1. Smør en tykkbunnet kjele med halvparten av smøret og legg kål og løk lagvis med salt, pepper, timian, karve og hvitløk mellom lagene.
  2. Legg resten av smøret på toppen og drypp over honning.
  3. Sett på lokk og kok opp på høy varme. Sett ned varmen når du hører det begynner å frese i smøret.
  4. Tilsett øl etter 5 minutter og legg pølsene på toppen av kålen.
  5. Sett på lokk og la retten småkoke i ca. 30 minutter eller til kålen er myk.
  6. Ta ut pølsene og tilsett epler i terninger og eventuelt revet pepperrot.
  7. Smak til med salt og pepper.
Ingredienser 
Kål, løk og hvitløk 
Klar til koking 
Tilsett øl og pølse
Tilsett eple og smak til med salt og pepper !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF