}); Edels Mat & Vin: Fathead PIZZA med Serrano & Pesto ! Google+

lørdag 14. desember 2019

Fathead PIZZA med Serrano & Pesto !


Fathead pizzabunn - er en verdenskjent lavkarbo pizzabunn,
som visstnok skal være det nærmeste man kommer til 'vanlig' pizza 🍕🍅

For å finne ut næringsinnholdet har jeg veid alle ingrediensene
- og registrert dem inn en app som heter lifesum

Smaksrik god pizza med tomater, pesto og ost 🍅
Toppet med spansk spekeskinke, frisk ruccola og basilikum 🌿


Den er veldig god altså -og kan fint spises av alle, men det er en skikkelig kaloribombe !
I glasset: Coronas <3 g sukker 🍷

Vet ikke helt om jeg er høy på lav eller hva det er, muligens veldig sulten.
Men, jeg glemte og legge på skinken før jeg kastet i meg første biten 😅😋
Den var god uten skinke også, så hvis du vil ha vegetarpizza.....


SABLA GOD lavkarbo pizza 🍕
Dette er min tredje oppskrift på lavkarbo pizza -og absolutt den beste !!

Pizza, ganske så lik denne med pizzabunn av blomkål finner du her.
Fathead vegetarpizza stekt på pizzastein er det oppskrift på her.
Men alle gode ting er tre !!!

Oppskrift til 4 porsjoner:
Inneholder 3549 kcal - 35,1 g karbo / 887 kcal - 8,8 g karbo per porsjon 
(1 porsjon er 1/4 av pizzaen)


Fathead pizzabunn
  • 160 g mandler
  • 220 g revet mozzarella
  • 4 ss smøreost
  • 2 stk egg
  • 1 ts salt
  • 2 ts pizzakrydder
Topping
  • 8 ss / 170 g pastasaus med basilikum, fra Eldorado* 4,3 g karbo
  • 300 g revet ost
  • 6 stk cherrytomater
  • 12 ts / 100 g pesto, fra Eldorado* 3,7g karbo 
  • 80 g Serrano skinke
  • 30 g ruccola
  • 20 g basilikum
Sånn gjør du:
  1. Kvern mandler til mel.
  2. Smelt mozzarella og smøreost i 1,5 minutt i en bolle på full effekt i microovn.
  3. Ta ut av ovnen og rør godt sammen. Sett så inn i microovnen igjen og kjør i 1 minutt til, til alt er smeltet. Har du ikke mikro så kan du smelte osten i en kjele på svak varme.
  4. Rør raskt inn mandelmel, egg og krydder i osteblandingen, mens den fremdeles er varm.
  5. Legg pizzadeigen på ett bakepapir.
  6. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pizzadeigen. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får en tynn pizzabunn.
  7. Prikk hele deigen med en gaffel for å slippe at det dannes luftbobler i deigen under stekingen.
  8. Stek pizzabunnen på 225°C i 8 minutter med bakepapir under.
  9. Smør tomatsausen utover den forstekte pizzabunnen.
  10. Dryss over revet ost.
  11. Legg på tomater (delt i to) og pesto, litt her og der.
  12. Stek pizzaen videre i 15 minutter.
  13. Legg på skinke når pizzaen er ferdig stekt og dryss over ruccola og hakket basilikum.
  14. Spis & Nyt ♫
* Nå er det ikke min hensikt å reklamere for Eldorado, men bruk ingredienser med minst mulig karbohydrater. Pesto fra Barilla inneholder 9,8 g karbo per 100g. 

Ikke bruk pesto fra Jacobs, den er veldig god, men inneholder veldig mye olje, så pizzaen blir altfor bløt !

Ingredienser 
Kvern mandler til mel 
Smelt ost
Smeltet ost. Tilsett ingrediensene og bland det godt sammen !
Fathead pizzadeig 
Pizzabunn
Legg på saus på forstekt bunn
Ferdig stekt !

4 kommentarer:

  1. Vil virkelig si tusen takk for deling av en nydelig oppskrift👍👍🤗

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at den falt i smak. Takk for tilbakemeldingen :)

      Slett
  2. Hei! Takk for god oppskrift! Lurte bare på om 1
    Porsjon er 1 pizzastykke? �� for 8.8 karbo er på 1 porsjon?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig at den falt i smak :) 1/4 av pizzaen inneholder 8,8g karbo, store porsjoner her i huset :)

      Slett