}); Edels Mat & Vin: Rester av julemat !! Google+

lørdag 14. desember 2019

Rester av julemat !!


Unngå matsvinn i julen !!

Snart nytt år - nye muligheter -og nye oppskrifter !
Er ikke helt 'for' nyttårsforsetter jeg, men jeg burde bli litt flinkere til å bruke opp rester.

Har du rester av ribbe, pinnekjøtt, kalkun, skinke, grøt, rakfisk, poteter, røkelaks ???

Her får du mange smakfulle, gode oppskrifter til restemat av julens godsaker 😋

Oppskriftene finner du link til i navnet på retten.
Spis & Nyt - nok en gang !!! 


RIBBE ASIAN STYLE

Kald ribbe med lefse og sennep er typisk restemat, men anbefaler deg å prøve denne.

Herlig smaksrik, litt klissete ribbe med gode asiatiske smaker.
Serveres med kokt ris. Snadder !!


Potetvafler med rakfisk

Har du igjen kokte mandelpoteter etter middagen kan du bruke dem i potetvafler.
Jeg serverte potetvaflene med tradisjonell rakfisk !

Vaflene kan også serveres med andre rester av julematen, som pinnekjøtt, ribberester, sylte,
juleskinke, leverpostei eller hva du måtte ha lyst på.


RØKELAKS
Ingen jul uten røkelaks, som ofte blir servert med eggerøre.
Her har jeg puttet røkelaks i en pai, i en asiatisk rissalat og servert den med pasta !

Laksepai !

Røkelaks er noe det blir spist mye av i julen, så jeg lagde en god pai med laks og røkelaks.
Denne er lagd i en liten langpanne og er nok til 8 rikelige porsjoner.


Rissalat med røkelaks og chili

Lag denne lette og friske asiatiskinspirerte salaten med chili og sesamdressing!!
Den passer på buffet bordet, til lunch eller når du har lyst på noe godt, med mye smak.
Bruk gjerne rester av ris, men husk at den må kjøles ned raskt og oppbevares i kjøleskapet.


Kremet pasta med røkelaks og reker

En smakfull, lettlaget pastarett som passer godt til lunch, middag eller til kvelds !
Bland pastaen med reker, røkelaks, vårløk og crème fraîche  
Snadder !!! 


KALKUN
Når man steker en hel kalkun, får man garantert igjen rester.
Hva kan friste, pai, ovnsrett eller gryte ??


En pai smaker alltid godt og er en fin måte og bruke opp rester på. 
I denne oppskriften kan du bytte ut kalkun med rester av kylling eller annet kjøtt.


Restegryte med kalkun og ris

Her får du oppskrift på en smakfull gryte, hvor kalkunrestene kommer til god nytte !

ONE POT - enkelt og greit !
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !
Her en en smakfull, ganske så sunn utgave med kalkunrester, ris og grønnsaker !
Fiks, ferdig på 30 minutter •♪♫⁀°♡ღ



Kalkunrester med yellow curry & grønnsaker

Smaksrik, enkel og god ovnsrett.

YELLOW CURRY er meget aromatisk, farget av ristede krydder og gurkemeie.
Passer spesielt godt til fisk og fjærkre. Rik, søtlig, rund smak.
Smaken av Thailand på et lite glass 💕


Kalkungryte servert med pasta

Rask, sunn og billig middag !
Jeg brukte svart tajarinpasta og kokt rosenkål som tilbehør.



PINNEKJØTT
Etter pinnekjøtt middag, med poteter og kålrotstappe blir det forhåpentligvis igjen rester.
Her kommer 3 forslag til restemiddag, asiatisk wok, betasuppe og torsk med rester av pinnekjøtt.

Asiatisk pinnekjøttwok

Norsk pinnekjøtt med asiatiske smaker - crossover og fusion er populært,
nå også som restemat a'la Edel ♫♫

Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler

Bruk restene etter pinnekjøttmiddagen i denne smaksbomben !


Betasuppe med pinnekjøtt

Det er ingen fasit på betasuppe altså !
Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet !
Godt og enkelt - og resultatet blir en kjempegod betasuppe !


Torsk og pinnekjøtt

Det salte pinnekjøttet smaker helt nydelig til hvit fisk.

Jeg brukte torskeloins. Loins er selve indrefileten av torskefilet. Den er skåret ut av ryggen av torskefileten, selve indrefileten
Spis & Nyt ♫♫


Gratinert skinke med rotgrønnsaker

Herlig god restegrateng - perfekt vintermat for slunkne lommebøker !

Hadde igjen noen skiver av det som i desember går under navnet 'juleskinke' i fryseren, som jeg tinte opp i kjøleskapet over natten.
Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag !


Finsk Risgrynsgrötlåda

I Norge spiser mange risengrynsgrøt på formiddagen og bruker restene i riskrem.
Det er kjempegodt !!

I Finland bruker de rester av risengrynsgrøt i risgrynsgrötlåda.
Oppskriften kommer opprinnelig fra Åland.
Med sine knapt 29 000 innbyggere er Åland det minste av de tre selvstyrte områdene i Norden.
- og der spiser de Risgrynsgrötlåda !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar