Unngå matsvinn i julen !
Snart nytt år - nye muligheter ღ -og nye oppskrifter !
Er ikke helt 'for' nyttårsforsetter jeg, men jeg burde bli litt flinkere til å bruke opp rester.
Har du rester av ribbe, pinnekjøtt, kalkun, skinke, grøt, rakfisk, poteter, røkelaks ?
Her får du mange smakfulle, gode oppskrifter til restemat av julens godsaker.
Oppskriftene finner du link til i navnet på retten.
Spis & Nyt - nok en gang !
Brandade består opprinnelig av klippfisk, hvitløk og potetmos.
Her har jeg har byttet ut klippfisken med pinnekjøtt 🌿
I denne retten kan du bruke rester av pinnekjøtt.
Du bør også spare på litt av kokekraften hvis du vil servere retten med smørsaus.
Oppskriftene finner du link til i navnet på retten.
Spis & Nyt - nok en gang !
Her har jeg har byttet ut klippfisken med pinnekjøtt 🌿
I denne retten kan du bruke rester av pinnekjøtt.
Du bør også spare på litt av kokekraften hvis du vil servere retten med smørsaus.
RIBBE ASIAN STYLE
Kald ribbe med lefse og sennep er typisk restemat, men anbefaler deg å prøve denne.
Herlig smaksrik, litt klissete ribbe med gode asiatiske smaker.
Kald ribbe med lefse og sennep er typisk restemat, men anbefaler deg å prøve denne.
Herlig smaksrik, litt klissete ribbe med gode asiatiske smaker.
Serveres med kokt ris. Snadder !
Denne utgaven er en ny mix, med pinnekjøtt.
Du kan bruke rester av pinnekjøtt i denne retten,
Du får også kjøpt ferdig kokt pinnekjøtt. Den er slettes ikke ille på smak, men veldig små biter, så det er ikke den du bør servere til julemiddag.
Potetvafler med rakfisk
Har du igjen kokte mandelpoteter etter middagen kan du bruke dem i potetvafler.
Jeg serverte potetvaflene med tradisjonell rakfisk !
Vaflene kan også serveres med andre rester av julematen, som pinnekjøtt, ribberester, sylte,
juleskinke, leverpostei eller hva du måtte ha lyst på.
Har du igjen kokte mandelpoteter etter middagen kan du bruke dem i potetvafler.
Jeg serverte potetvaflene med tradisjonell rakfisk !
Vaflene kan også serveres med andre rester av julematen, som pinnekjøtt, ribberester, sylte,
juleskinke, leverpostei eller hva du måtte ha lyst på.
RØKELAKS
Ingen jul uten røkelaks, som ofte blir servert med eggerøre.
Her har jeg puttet røkelaks i en pai, i en asiatisk rissalat og servert den med pasta !
Laksepai !
Røkelaks er noe det blir spist mye av i julen, så jeg lagde en god pai med laks og røkelaks.
Denne er lagd i en liten langpanne og er nok til 8 rikelige porsjoner.Rissalat med røkelaks og chili
Lag denne lette og friske asiatiskinspirerte salaten med chili og sesamdressing.
Lag denne lette og friske asiatiskinspirerte salaten med chili og sesamdressing.
Den passer på buffet bordet, til lunch eller når du har lyst på noe godt, med mye smak.
Bruk gjerne rester av ris, men husk at den må kjøles ned raskt og oppbevares i kjøleskapet.
Bruk gjerne rester av ris, men husk at den må kjøles ned raskt og oppbevares i kjøleskapet.
Kremet pasta med røkelaks og reker
En smakfull, lettlaget pastarett som passer godt til lunch, middag eller til kvelds !
Bland pastaen med reker, røkelaks, vårløk og crème fraîche ღ
En smakfull, lettlaget pastarett som passer godt til lunch, middag eller til kvelds !
Bland pastaen med reker, røkelaks, vårløk og crème fraîche ღ
Snadder !
KALKUN
Når man steker en hel kalkun, får man garantert igjen rester.
Hva kan friste, pai, ovnsrett eller gryte ??
I denne oppskriften kan du bytte ut kalkun med rester av kylling eller annet kjøtt.
Restegryte med kalkun og ris
Her får du oppskrift på en smakfull gryte, hvor kalkunrestene kommer til god nytte !
ONE POT - enkelt og greit !
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !
Her en en smakfull, ganske så sunn utgave med kalkunrester, ris og grønnsaker !
Smaksrik, enkel og god ovnsrett.
YELLOW CURRY er meget aromatisk, farget av ristede krydder og gurkemeie.
Passer spesielt godt til fisk og fjærkre. Rik, søtlig, rund smak.
Smaken av Thailand på et lite glass 💕
YELLOW CURRY er meget aromatisk, farget av ristede krydder og gurkemeie.
Passer spesielt godt til fisk og fjærkre. Rik, søtlig, rund smak.
Smaken av Thailand på et lite glass 💕
Rask, sunn og billig middag !
Jeg brukte svart tajarinpasta og kokt rosenkål som tilbehør.
Jeg brukte svart tajarinpasta og kokt rosenkål som tilbehør.
PINNEKJØTT
Etter pinnekjøtt middag, med poteter og kålrotstappe blir det forhåpentligvis igjen rester.
Her kommer 3 forslag til restemiddag, asiatisk wok, betasuppe og torsk med rester av pinnekjøtt.
Asiatisk pinnekjøttwok
Norsk pinnekjøtt med asiatiske smaker - crossover og fusion er populært, nå også som restemat a'la Edel ♫♫
Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler
Bruk restene etter pinnekjøttmiddagen i denne smaksbomben !
Etter pinnekjøtt middag, med poteter og kålrotstappe blir det forhåpentligvis igjen rester.
Her kommer 3 forslag til restemiddag, asiatisk wok, betasuppe og torsk med rester av pinnekjøtt.
Asiatisk pinnekjøttwok
Norsk pinnekjøtt med asiatiske smaker - crossover og fusion er populært, nå også som restemat a'la Edel ♫♫
Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler
Bruk restene etter pinnekjøttmiddagen i denne smaksbomben !
Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet !
Godt og enkelt - og resultatet blir en kjempegod betasuppe !
Godt og enkelt - og resultatet blir en kjempegod betasuppe !
Jeg brukte torskeloins. Loins er selve indrefileten av torskefilet.
Den er skåret ut av ryggen av torskefileten, selve indrefileten ♥
Spis & Nyt ♫♫
Spis & Nyt ♫♫
Gratinert skinke med rotgrønnsaker
Herlig god restegrateng - perfekt vintermat for slunkne lommebøker !
Hadde igjen noen skiver av det som i desember går under navnet 'juleskinke' i fryseren, som jeg tinte opp i kjøleskapet over natten.
Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag !
Finsk Risgrynsgrötlåda
I Norge spiser mange risengrynsgrøt på formiddagen og bruker restene i riskrem.
Det er kjempegodt !
I Norge spiser mange risengrynsgrøt på formiddagen og bruker restene i riskrem.
Det er kjempegodt !
I Finland bruker de rester av risengrynsgrøt i risgrynsgrötlåda.
Oppskriften kommer opprinnelig fra Åland.
Med sine knapt 29 000 innbyggere er Åland det minste av de tre selvstyrte områdene i Norden. - og der spiser de Risgrynsgrötlåda !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar