Betasuppe med pinnekjøtt !


Etter en god middag med pinnekjøtt er det mulig du du får igjen rester.
Alt du trenger å vite om pinnekjøtt finner du ⇢ her !

I oppskriften står det både stk og gram, var flink i dag og veide ingrediensene !
Det finnes ingen fasit på betasuppe. Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet.

Godt og enkelt - og resultatet blir en kjempegod betasuppe !

Til 6 solide porsjoner trenger du:
  • 1,7 liter vann
  • 6 ss kalvefond
  • ca. 350 g rester av pinnekjøtt, uten bein
  • 3 gulrøtter / 300 g
  • 6 poteter / 400 g
  • 1/2 kålrot, liten / 250 g
  • 1/4 sellerirot  / 100 g
  • 1 purre / 150 g
  • 1,5 ts tørket timian
  • 1 ts pepper
  • Salt
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær grønnsaker i passende biter, skjær selleri i litt mindre biter enn de øvrige grønnsakene. Gram som står i oppskriften er uten skall.
  2. Rens pinnekjøtt for bein og fett, del kjøttet opp i strimler eller biter.
  3. Kok opp kjøttkraft. Har du ikke kalvefond, kan du bruke 3-4 terninger kjøtt- eller grønnsaksbuljong.
  4. Tilsett grønnsaker og timian.
  5. La det småkoke i ca. 15 minutter.
  6. Tilsett pinnekjøttet og la det koke videre til grønnsakene er møre.
  7. Smak til med salt og pepper, men husk at pinnekjøttet er ganske salt så smak på suppen først.
  8. Dryss over litt persille ved servering.
  9. Server gjerne med godt brød eller flatbrød.
Grønnsaker

Rester av pinnekjøtt
Betasuppe med rester av pinnekjøtt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF