Etter en god middag med pinnekjøtt er det mulig du du får igjen rester.
Alt du trenger å vite om pinnekjøtt finner du ⇢ her !
I oppskriften står det både stk og gram, var flink i dag og veide ingrediensene !
- 1,7 liter vann
- 6 ss kalvefond
- ca. 350 g rester av pinnekjøtt, uten bein
- 3 gulrøtter / 300 g
- 6 poteter / 400 g
- 1/2 kålrot, liten / 250 g
- 1/4 sellerirot / 100 g
- 1 purre / 150 g
- 1,5 ts tørket timian
- 1 ts pepper
- Salt
- Persille
Sånn gjør du:
- Skrell og skjær grønnsaker i passende biter, skjær selleri i litt mindre biter enn de øvrige grønnsakene. Gram som står i oppskriften er uten skall.
- Rens pinnekjøtt for bein og fett, del kjøttet opp i strimler eller biter.
- Kok opp kjøttkraft. Har du ikke kalvefond, kan du bruke 3-4 terninger kjøtt- eller grønnsaksbuljong.
- Tilsett grønnsaker og timian.
- La det småkoke i ca. 15 minutter.
- Tilsett pinnekjøttet og la det koke videre til grønnsakene er møre.
- Smak til med salt og pepper, men husk at pinnekjøttet er ganske salt så smak på suppen først.
- Dryss over litt persille ved servering.
- Server gjerne med godt brød eller flatbrød.
Grønnsaker |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar