10 november 2014

Kålrotstappe / Kålrotpurè ✿



Kjempegodt tilbehør til røkt kjøtt, pølser og pinnekjøtt !
Jeg bruker gulrøtter i kålrotstappen, det blir en litt mildere smak og en nydelig farge.

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 1,5 kg kålrot
  • 3 stk gulrøtter
  • 1,5 l vann
  • 1 ss salt
  • 0.5 ts hvit pepper
  • 1,5 dl fløte
  • 5 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
  2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  3. Hell av kokevannet.
  4. Ha grønnsakene i en foodprossesor, tilsett fløte og smør, kjøres til alt er most sammen, til nesten samme konsistens som purè.
  5. Smak til med salt og pepper.
Mos stappen med en stavmikser !
Pinnekjøtt med kålrotstappe


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF
Print Friendly and PDF