23 november 2014

Strimlet svinekjøtt med grønne bønner c",)


Rask, enkel og sunn middag !!
Renskåret svinekjøtt er magert, inneholder kun 2-4% fett og er kjempegodt !!
Grønne bønner har aldri vært min favoritt - på 70' tallet ble stort sett alt av grønnsaker ihjel kokt av ivrige husmødre.
NÅ har det gått opp for meg at bønner trenger kun ett par minutter i kjelen.

Både friske, tørkede og fryste bønner er stappfulle av B-vitamin.
Bønner innneholder også en del E-vitamin, selen, jern, kalium, C-vitamin og kalk.
Klar - ferdig - spis !!!

Til 4 porsjoner trenger du:
Inneholder totalt 1540 kcal - 385 kcal (Ris kommer i tillegg)
  • 600 g svinekjøtt, jeg brukte ytrefilet
  • 1 rødløk
  • Smør til steking
  • 1 ts salt
  • 3 ss soyasaus
  • 3 dl Crème Fraîche Lett
  • 1 dl vann
  • 250 g grønne bønner
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Skjær kjøttet i tynne strimler.
  2. Hakk løken.
  3. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne, litt og litt om gangen.
  4. Legg det over i en kjele.
  5. Fres løken i stekepannen og ha det i kjelen sammen med kjøttet. 
  6. Krydre med salt og ha på soyasaus.
  7. Rør i crème fraîche og vann.
  8. Tilsett bønner, skjært i biter på 2-3 cm og la det surre på svak varme i 5 minutter.
  9. Smak til med salt og pepper.
Serveres med poteter, ris eller pasta !
Jeg brukte fullkornsris i dag og drysset over litt frisk persille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF