}); Edels Mat & Vin: Stekt squash med chorizo ​​og couscous Google+

fredag 7. november 2014

Stekt squash med chorizo ​​og couscous


Ett godt lite måltid med masse smak !
Hvis du ønsker ett vegetarisk måltid kan du droppe chorizo og tilsette finhakket chili sammen med rødløken !
~~
Chorizo ( spansk) eller chouriço (portugisisk) er en pølse med sterk smak.
Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt, samt med forskjellige krydder. 
Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika. 
Som pølseskinn benyttes alltid naturtarmer fra gris. 

Til 2-4 porsjoner:
  • 2 stk grønn squash
  • 100 g coucscous 
  • 1 sitron, saften
  • 2 ss olivenolje
  • 1 liten rødløk i tynne skiver
  • 120 g chorizo​​, skåret i små biter
  • 1 rød paprika, hakket
  • 2 tomater, fjern innmaten skjær den i små biter
  • 1,5 ss persille, grovhakket
  • 1,5 ss koriander, grovhakket
Fremgangsmåte:
  1. Del squash i to, på langs. Grav ut mesteparten av kjøttet.
  2. Tilbered couscous i en kjele, sammen med sitronsaft etter anvisning på pakken, dekk med lokk og la det trekke i fem minutter.
  3. Stek rødløk i en varm stekepanne, stekes til den blir myk, 3-4 minutter.
  4. Tilsett chorizo ​​og stek i ytterligere to minutter. 
  5. Legg i couscous, sammen med paprika, tomater og urter.
  6. Bland alt godt sammen.
  7. Legg blandingen over i squashen.
  8. Stekes ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  9. Krydre med litt salt og pepper før servering.
Klar til steking
~~ Spis & nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar