Entrecôte med bakt søtpotet, rotgrønnsaker med fennikel og whiskeysaus ♫♪


Har du ikke smakt bakt søtpotet før, så er det på tide å prøve det !

Nå er det masse ferske, norske rotgrønnsaker i butikkene, pass på og nyt dem !
Og med denne gode whiskysausen, blir det en utrolig smakfull og god middag !

Snadder ♫♪

Du trenger:
  • 1 stk søtpotet per person
  • 1 stk entrecote a 250-300 g per person
  • Solsikkeolje
  • Meierismør
  • Gulrot
  • Kålrot
  • Pastinakk
  • Fennikel
  • Salt
  • Pepper
  • Kryddersmør
  • Whiskysaus *
Bakt søtpotet
  1. Skjær et snitt på kryss i potetene.
  2. Legg dem i en ildfast form, dryss over salt og pensle med olje.
  3. Stekes i stekeovnen på 200 °C i ca. 1 time, avhengig av hvor store potetene er.
  4. Legg på en bit kryddersmør ved servering.
Whiskysauce
Til 4 porsjoner
  • 100 g smør
  • 3 ss tomatpuré
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts tørr rosmarin
  • 2 ss whisky
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør og tilsett tomatpuré kok opp og la det koke noen minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.
Entrecôte
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 45 minutter før de skal stekes.
  2. Stek entrecôte på varm panne med litt olje og godt smør i ca. 3 minutter på hver side.
  3. Krydre med salt og pepper.
  4. La de hvile ca. 10 minutter.
  5. Legg gjerne på en bit kryddersmør ved servering.
Rotgrønnsaker med fennikel:
  1. Skrell gulrot, persillerot, sellerirot, kålrot i remser, med en potetskreller og skjær fennikel i tynne remser.
  2. Kok i lettsaltet vann til de er knapt møre, 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på grønnsakene.
  3. Sil av vannet, legg på en raus bit smør og rist på kjelen så alt blir godt blandet med smøret.

Ingredienser til whiskeysaus


Marchesi di Barolo Piemonte Barbera 2013


  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Sval aroma preget av modne røde bær og grønne urter.
  • Smak: Preg av lett sødmefull rød bærfrukt, innslag av urter og mandel.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Småvilt og fugl  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, temperaturkontrollert gjæring i ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 2,40 g/l Syre: 6,10 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF