Russlands mest kjente rett, laget av en fransk kokk til greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733–1811) Stroganov var på sine eldre dager tannløs, derfor mørt kjøtt som er skjært i strimler.
Biff stroganoff er basert på de råvarene russerne hadde tilgjengelig på slutten av 1800-tallet:
Du trenger til 4 porsjoner:- 800 g mørt oksekjøtt fra indre- eller ytrefilet
- Stekesmør/olje
- 250 g sjampinjong
- 1 løk
- 2 dl lettrømme
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl kjøttkraft
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts sennep
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær kjøttet i strimler.
- Brun kjøtt i en stekepanne i flere omganger, legg det til side.
- Skjær sjampinjong i skiver, brun den litt i smør og ha denne over i en gryte.
- Stek løken i smør, legg løken over i en gryta og tilsett salt og pepper.
- Tilsett tomatpuré, sukker, sennep og kjøttkraft. La det surre litt.
- Tilsett crème fraîche og biffstrimlene, la det småkoke ett par minutter.
- Smak til med salt, pepper og sukker.
Cune Crianza 2010 - Rioja ✿⊱╮
Retten krever en smakskraftig, rik vin med god fylde og litt fatpreg.



Vel bekomme ✿⊱╮
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar